Vi har testet en pussestokk fra Våpensmia. Foto: Olaf Schjøll

Test av Våpensmia Pussestokk Blå

Av og til må det mer til enn en pussesnor gjennom løpet for å fjerne mantelbelegg og koksavleiringer.
06. juni 2022

Våpensmia sin blå pussestokk er laget i stål, og har et solid lag lakk utenpå. Lakken beskytter riflene i løpet mot slitasje, men det er en god regel å alltid pusse fra kammerenden på rifla.

Pussestokken i hel lengde har et sterkt håndtak i aluminium, som lett roterer på to innebygde kulelagre. Pussestokken har et 4 mm skruehull i tuppen, og kommer sammen med en messingadapter for 3 mm børstesystemer.

Arbeidsjern

Stokken er godt laget, og tåler aktivt puss mot gjenstridige avleiringer. Jeg har brukt den på rifler fra kaliber 6,5x55 til .45-70, samt flere haglekalibre. Selv med litt trang pusselapp på en haglemopp, holder pussestokken presset uten å bøye seg.

Den er lang nok til å gi godt arbeidsrom selv i våpen med lange låskasser og konkurransepipe. Våpensmias blå pussestokk er et arbeidsjern for den som skyter mye.

Våpensmia Pussestokk Blå

Hel pussestokk i lakkert stål. Lengde 110 cm, diameter 6 mm. Aluminiumshåndtak med kulelager. Passer børster med 4 mm skruer og 3mm hull. Fås i flere lengder og tykkelser.
Pris: kr 375,-
Leverandør: Våpensmia AS, www.vapensmia.no

 

Siste fra Utstyr

Savotta Jääkäri XL er en solid pakkrammesekk. Sekken er solid, men har også en real egenvekt. Foto: Øystein Cock Rønning
Solid finne:

Test av Savotta Jääkäri XL pakkrammesekk

Med denne pakkrammesekken trenger du litt finsk «sisu» når reinen skal ned fra fjellet.
Vi har testet elleve lokkefløyter til bukkejakta. Foto: Øystein Cock Rønning
Stortest:

De beste lokkefløytene for bukkejakt

Heldigvis trenger du ikke ha Steinar Ofsdals musikalske talent for å lykkes med fløyte på bukkejakt. Vi har testet elleve lokkefløyter. Vår favoritt vinner på allsidighet.
Test av haglepatron Winchester Ranger Disperser. Foto: Olaf Schjøll
Sprer godt:

Test av Winchester Ranger Disperser

Ranger Disperser er en velegnet patron for tidligjakta.

På forsiden nå