Test av Vintage Gun Scopes Weaver V7-W

Hva med et nyoverhalt, tidsriktig sikte til din gamle klassiske rifle?
21. november 2021

Problemet med gamle kikkertsikter, er nettopp alderen. De har levd et liv før og gjennomgått uante påkjenninger. Likevel er mange klassiske sikter av en enkel og grunnsolid konstruksjon, som ikke minst passer godt på en klassisk rifle. En optiker i Montana i USA har spesialisert seg på å pusse opp klassiske kikkertsikter for salg. Siktene er da tatt fra hverandre og renset, pakningene er byttet og ny nitrogengass er fylt i der dette var i bruk. Vintage Gun Scopes baserer seg på en del anerkjente klassiske amerikanske merker som blant annet Weaver, Leupold og Lyman. 

Arvesølv

Selv falt jeg for et gammelt Weaver V7-W i «very good» kvalitet som var bygget rundt 1975. Røret er i blånert stål, og okularet er avsmalnet for vidvinkelvirkning. Siktet er nå montert i originale weavermontasjer på en gammel Ruger enkeltskuddsrifle fra 1973. Ekvipasjen er som tatt rett ut av datidens kataloger. Både øyeavstand og den slanke profilen passet perfekt for denne rifla. Jeg betalte via Paypal og fikk siktet tilsendt med US mail. At det ble liggende en måned på Gardermoen, skyldtes korona og ikke forsendelsesmåten. VintageGunScopes.com forvandler gammelt skrapjern til arvesølv, og både rifla og siktet stortrives sammen. Siktene er for de spesielt interesserte, men en god klassisk rifle fortjener tidsriktig utstyr for å tilfredsstille en våpennerd.

Vintage Gun Scopes Weaver V7-W

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Utstyr

GRS Hunter Light er et litt nedskalert anatomisk jaktskjefte. Foto: Olaf Schjøll
Kompakt jaktskjefte

Test av GRS Hunter Light

GRS Hunter Light er et kompakt og forholdsvis lett jaktskjefte i laminert bjørk.
Om fisken ikke vil komme til deg, er det kjekt med en farkost som tar deg ut til fisken. Foto: Tommy Egra
Guide:

De beste farkostene for fiskere

Hvor ofte har du ikke stått der med ei fiskestang i hånda og ønsket deg lenger ut på et vann eller over til den andre siden av ei elv? Vi har sett nærmere på seks farkoster som kan gi fisket ditt bedre flyt.
Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.

På forsiden nå