Annonse

Test av MSR Mutha Hubba NX Telt

Test av MSR Mutha Hubba NX Tent

Godværstelt til stiv pris

MSR Mutha Hubba NX er et svært lett, kompakt og pakkvennlig tremannstelt. Men prisen er stiv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Den selvbærende innertelt-geometrien bestående av tre strenger i H-form (henger ferdig sammen med silikonfester), og en tverrgående midtstang spennes greit opp mot innerteltets fire hjørner. Den geleides så i riktig posisjon med solide plastklips over teltets overdel.

Konstruksjonen sørger for et stramt selvstendig innertelt, som ikke blafrer og bråker i vinden. Med myggnetting rundt hele øvre halvdel og suveren panoramautsikt, fungerer innerteltet utmerket som selvstendig myggtelt i tørt og godt vær.

Forteltet er en vits mht. praktisk bruk og lagring på tur. Selv om forteltet har litt å gå på i høyden, blir arealet for snaut.

Innerteltet har stor åpning i begge ender, god takhøyde, flere opphengsløkker (tørk, lys etc.) og mange nettinglommer som innbyr til god organisering av utstyr.

Ytterteltet spennes over innerteltet med aluminiumshemper over stang-endene, med bardunering i begge ender, samt borrelåsfester mot stengene på undersiden. Montering av ytterduken er plundrete, især borrelåsfestene mot stengene på dukens underside. Dette tar tid og er vanskelig med kalde hender.

Det smidige teltoppsettet er imidlertid svært vindutsatt, allerede fra 5-6 m/s blir det vanskelig å få opp teltet alene, til dels også tidkrevende for to personer.

Teltet rommer greit tre personer og oppleves relativt romslig med sine bratte sidevegger og gode takhøyde. Det er en identisk inn/utgang med høy glidelåsdør i begge ender.

Forteltene (også identisk i begge ender) blir dessverre for små for oppbevaring og praktisk bruk. Det lille man kan tillate seg å ha i forteltet, kommer i veien når man skal inn/ut, samtidig som vann på ytterduken lett kommer inn i forteltet både ved passering og behov for lufting.

Avstanden fra nedre kant av ytterduk til bakken er for høy. De små pluggene blir stående i spenn og løsner lett.

Selv om ytterteltduken er maksimalt oppstrammet, gir det en en glipe mot bakken på 10-15 cm rundt hele teltet. Konstruksjonen gir maksimal gjennomlufting i varmt vær, men er et svært dårlig utgangspunkt for ly i kjølig vind, samtidig som sidelengs regn pisker inn mot nedre del av innertelt og i fortelt.

Oppdrift under yttertelt, i kombinasjon med spinkle vektvennlige plugger gir også moderat bakkefeste og plugger som løsner i ruskevær.

Teltet markedsføres som lett og kompakt fullblods fjelltelt for alle slags fjell- og skogsturer. I praksis vil vi karakterisere dette som et lett og kompakt «godværstelt» med svært gode lufteegenskaper, egnet for kortere turer i lavlandet. Som fjelltelt faller det igjennom på en rekke praktiske og kritiske punkter. Prisen er også svært stiv.

MSR Mutha Hubba NX Tent

Lett og kompakt tre-sesongs fjelltelt for tre personer. 

Materialer:

Innertelt i 15D nylon micromesh & 20D ripstop nylon.
Yttertelt i 20D ripstop nylon 1200 mm Durashield polyurethan og silikon.
Gulv i 30D ripstop nylon 3000 mm Durashield polyurethane og DWR.

Mål innertelt: B172 x L213 x H112 cm. 

Vekt : 1,95 kg.

Pris: kr 9999,-

Leverandør: Varri AS, www.varri.no

Karakter: 3

Powered by Labrador CMS