Test av Spartan Javelin Pro Hunt tofot

Spartan Javelin Pro Hunt er en stødig og godt utført tofot for jakt, utstyrt med mangnetbasert hurtigfeste.
Spartan Javelin Pro Hunt er en stødig og godt utført tofot for jakt, utstyrt med mangnetbasert hurtigfeste.

Magnetisk tofot

Spartan Javelin Pro Hunt smettes raskt på rifla når behovet for støtte melder seg. Etter litt tilvenning, falt konseptet i smak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

De fleste tofoter er laget for å bæres på rifla med beina felt framover langs pipa. Spartan Javelin Pro Hunt er derimot laget for å ligge sammenfoldet i lomma under jakta, for så å bli satt på rifla rett før skuddet. Den må derfor bæres tilgjengelig i en lomme, eventuelt i eget hylster.

Et magnetfeste holder den på plass i brønnen på det vesle adapteret som skal festes til forskjeftet. Adapteret byttes ut med reimfestet, og installeres med en av de mange medfølgende skruene. Beina i karbonfiber kan forlenges trinnløst med en skrulås i det teleskopiske leddet.

Tofoten har en såkalt vugge som tillater vinkling av våpenet, og en skruehendel justerer friksjonen. Tofoten kan også svinge litt rundt sin vertikale akse, avhengig av hvilken vei den slippes inn i magnethylsa. Føttene har kraftige avtagbare gummihetter over påskrudde stålpigger i enden. Dette muliggjør et sikkert grep på alle flater. Tofoten oser av kvalitet, og er svært stilmessig og presist utført.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.