Annonse

Test av Spartan Javelin Pro Hunt tofot

Spartan Javelin Pro Hunt er en stødig og godt utført tofot for jakt, utstyrt med mangnetbasert hurtigfeste.

Magnetisk tofot

Spartan Javelin Pro Hunt smettes raskt på rifla når behovet for støtte melder seg. Etter litt tilvenning, falt konseptet i smak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

De fleste tofoter er laget for å bæres på rifla med beina felt framover langs pipa. Spartan Javelin Pro Hunt er derimot laget for å ligge sammenfoldet i lomma under jakta, for så å bli satt på rifla rett før skuddet. Den må derfor bæres tilgjengelig i en lomme, eventuelt i eget hylster.

Et magnetfeste holder den på plass i brønnen på det vesle adapteret som skal festes til forskjeftet. Adapteret byttes ut med reimfestet, og installeres med en av de mange medfølgende skruene. Beina i karbonfiber kan forlenges trinnløst med en skrulås i det teleskopiske leddet.

Tofoten har en såkalt vugge som tillater vinkling av våpenet, og en skruehendel justerer friksjonen. Tofoten kan også svinge litt rundt sin vertikale akse, avhengig av hvilken vei den slippes inn i magnethylsa. Føttene har kraftige avtagbare gummihetter over påskrudde stålpigger i enden. Dette muliggjør et sikkert grep på alle flater. Tofoten oser av kvalitet, og er svært stilmessig og presist utført.

Adapteret festes med egen skrue i stedet for reimfestet på rifla.

Uvant

Jeg har hatt med Spartan Javelin Pro Hunt tofot i villreinfjellet, og fant at den er svært stabil og enkel å betjene når den er på plass på rifla. Jeg synes det er uvant at den må settes på når du er midt i jaktsituasjonen, da den altså ikke lar seg felle inn.

På den annen side er det mindre utstyr på rifla underveis, og tofoten er der bare når du trenger den. Den slipper seg ned i adapteret nærmest på egenhånd.

Magnetfestet sitter svært godt, og det skal godt gjøres å riste ut tofoten når den først er plassert i magnethylsa. Den solide utførelsen tåler røff behandling i felt. Dette er en tofot for den aktive jeger, som ønsker en fleksibel løsning for ekstra støtte.

Spartan Javelin Pro Hunt tofot

PRODUKTFAKTA: Vekt 176 gram, høyde til forskjeftet 17,5-23 cm.

Teleskopiske bein av karbonfiber, ledd av aluminium. Løst, magnetisk feste i fastmontert adapter.

For noen systemvåpen lages egne adaptere. Lengre bein for sittende og stående skyting kan kjøpes separat.

PRIS: kr 2915,-

LEVERANDØR: Salamander Tactical

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS