Annonse

Til minne om Kari Storstrøm

Til minne om Kari Storstrøm, den første kvinnelige styrelederen i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Kari Storstrøm ble første kvinnelige styreleder i Norges Jeger- og Fiskerforbund og fungerte i vervet i perioden 1992–1994. Vi lyser fred over hennes minne.

Dette minneordet er skrevet av Norges Jeger- og Fiskerforbund

Kari hadde et stort engasjement for jakt- og fiskeutøvelsen. Foruten tilknytning til Romeriksåsenes Fiskeadministrasjon, hadde Kari flere tillitsverv og oppgaver for Bærum JFF, Nittedal & Hakadal Skog JFF og NJFF Akershus. 

Hun var en drivkraft i etableringen av aversjonsdressur ved overgangen fra 1970- til 1980 tallet, og fungerte seinere som fylkesinstruktør innen aversjon. I en periode var hun også leder av jakthundutvalget i NJFF.

I starten var Kari ganske alene som kvinne, ikke den enste, men som Kari selv forklarte, de andre var i administrasjonen i NJFF eller stekte vafler. Etter hvert ble det mange kvinner som fulgte i Karis fotspor.

Det ble opprettet kvinnekontakter i fylkene for å fange opp de som ønsket å begynne med jakt, men som ikke helt visste hvordan de skulle komme i gang.

Kari var glad i alle sider ved det høstingsbaserte friluftslivet. Etter hennes oppfattning var kvinner mer opptatt av totalopplevelsen enn antall felt vilt.

I 1995 ble hun tildelt fylkeslagets hedersmerke, og på landsmøte i 2006 ble Kari utnevnt til æresmedlem med bakgrunn i sin store innsats for Norges Jeger- og Fiskerforbund gjennom lang tid og på alle nivåer, i lokalforeninger så vel som regionlag og i NJFF sentralt.

Vi takker for innsatsen og lyser fred over Karis minne.

Powered by Labrador CMS