Annonse

Test av Barents Finse 4

Test av Finse 4, Romslig og lett telt på tur
Vi har testet det store teltet Finse 4 fra Barents

Fjellstøtt og bunnsolid for ekstreme forhold

Ser du etter et pålitelig helårstelt for fire personer? Da bør du sjekke ut Finse 4.

Publisert

Tunnelteltet fra det nyopprettede norske selskapet Barents Outdoor, grunnlagt av tidligere Helsport-veteraner, har virkelig innfridd våre høye forventninger.

Enkelt oppsett

Utseendet er klassisk og tidløst. Monteringen er svært enkel. Tre like lange stenger tres inn i stangkanalsystemet, deretter er det bare gyve løs på barduneringen. Ekstra hemper ved stangkoppene og forsterkede barduneringskapper gir enkel betjening også med vottene på. 

Refleksene i bardunene og ved inngangen til stangkanalene gjør montering i mørket til en lek. Innerteltet festes i en fei med hemper på innsiden av ytterteltet.

Finse 4, et telt som er lett å sette opp
Det er lett å sette opp Finse 4, takket være gjennomtenkte og smidige løsninger.

Fjellstøtt og ventilerbart

Med kraftig stormmatte og 16 stramme barduner, står teltet svært godt beskyttet og stabilt under ekstreme værforhold. Pluss for at stangkoppene er dimensjonert for doble stenger. 

Formsydde hjørner på bunnduken, gode justeringsmuligheter og godt spenn mellom inner- og yttertelt, gir sammenlagt god kontroll på avstanden mellom teltdukene. Dette hindrer effektivt fuktinnslag og sikrer god ventilasjon i kombinasjon med to side ventiler i bakre del og to store utluftingsventiler i hver ende av teltet

Ventilene er plassert høyt nok opp på «veggen» til at de neppe snør igjen. Egne spiler hindrer at de klapper sammen, samtlige kan enkelt lukkes fra innsiden. Alle dører har myggnetting.

Romslig og fleksibelt

Forteltet er romslig med god takhøyde og rikelig plass til både utstyr og matlaging for flere personer. To innganger er praktisk, og en av dem vil som oftest være mer skjermet i dårlig vær. 

Det er også gull å kunne åpne hele fronten og forvandle forteltet til en romslig «gapahuk» med panoramautsikt. Hoveddelen av teltet har også god takhøyde og gir en romslig følelse. Bunnduken er svært solid, og arealet gir rikelig plass til fire personer i lengderetningen.

Test av Finse 4, god bardunering.
Dette teltet står støtt, selv i stormen.

Pålitelig og slitesterkt

Er du ute etter et velkonstruert og slitesterkt telt som takler ekstreme vær forhold året rundt, er Finse 4 et særdeles godt valg. Det er enkelt å sette opp, har god plass og god ventilasjon. 

Teltet er imidlertid tungt, og er best egnet for turer med pulk eller kano. Prisen er også stiv, men til gjengjeld får du et svært robust telt som garantert vil være en pålitelig følgesvenn gjennom mange år.

Finse 4

Romslig tunneltelt til helårsbruk med stormklaffer, to innganger og

mulighet for full åpning i front.

Vekt: 5490 g

Ytterstoff: Nylon RipStop 40D, 5.000 mm vannsøyle

Innerstoff:  30D polyester RipStop

Bunnduk:  Polyester 70D, 10.000mm vannsøyle

Pris: kr  14 750,-

Leverandør: Barents Outdoor AS, www.barentsoutdoor.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Enkelt oppsett
  • Stabilt
  • Romslig og fleksibelt
  • God ventilering


Minus

  • Tungt 
  • Dyrt
  • Takhylle, oppbevaringslommer og vinterplugger må kjøpes separat
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS