Annonse

Test av Viper-Flex Styx Elite

Test av skytestokk Viper Flex Styx Elite

Stødig tungvekter på fire ben

Denne stokken lar deg skyte inn rifla stående om du ønsker.

Publisert Sist oppdatert

Viper-Flex Stux Elite er av de litt tyngre quadropodene i klassen. Skytestokken kommer med en hendel (trigger), som gjør justering av høyden på stokken enklere ved bruk av bare fremre hånd. 

Dette krever dog litt tilvenning og oppleves som en litt unødvendig funksjon.

Ekstra bein

Du kan få kjøpt ekstra bein kalt «single leg» som tillegg, som gir en veldig god femte støtte til stokken. Med dette ekstra beinet på plass, står børsa så støtt at du faktisk kan skyte inn rifla stående. 

En annen fordel med at stokken kan stå av seg selv, er at hendene er frigjort til kikkertbruk og lokking. Merk dog at det ekstra beinet nødvendigvis gjør stokken enda litt tygnre.

Ugrei lyd

Stokken har hull til regulering av høyden. Merk at hullene kan skape en irriterende fløytelyd i vindvær. Det følger derfor med plastpaneler til å tre utenpå hullene for å stenge vinden ute. Disse sitter godt og veier ikke all verden, men drar like fullt totalvekta opp.

Det oppleves litt irriterende å måtte montere plastpaneler på utsiden av en ellers flott skytestokk. Her burde produsenten funnet en bedre løsning.

Stokken er noe tykkere enn de andre quadropodene, hvilket borger for økt stivhet og stabilitet. Her snakker vi dog om nyanser som ikke var veldig merkbare i vår bruk.

Viper-Flex Styx Elite

Hovedmateriale: Aluminium

Vekt: 1264 g

Leverandør: KBK Jakt og Fritid AS

Pris: kr 2390,-

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS