Annonse

Test av Viking Hunter de Luxe GTX

En snill viking

Viking Hunter passer for brede og kraftige føtter, men oppleves for myk i ankelpartiet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Viking Hunter de Luxe GTX

PRODUKTFAKTA: Høyskaftet jaktstøvel i fullnarvet skinn (2,6 mm) og Gore-Tex-membran. En stor del av skaftet er av kunstfiber. Stor og solid hempe på baksiden for å trekke støvlene på. Gummiert tåparti (strekker seg rundt hele støvelen). Uttakbar Ortholite innleggssåle. Vikings egenproduserte UGC yttersåle av naturgummi, med grovt mønster. Skafthøyde: 29 cm. Vekt (str. 41): 1115 g.

PRIS: kr 3999,-

LEVERANDØR: Viking Outdoor Footwear AS, tlf. 22 07 24 00, www.vikingfootwear.com,

KARAKTER: 4

Viking har produsert Hunter i forskjellige utgaver i mange år. Vi har for en del år siden testet en utgave i lær og Gore-Tex med godt resultat.

Hunter har en gjenkjennelig «profil»: Bred og romslig lest, kraftig yttersåle, og relativt myk sideveis i ankelpartiet.

Vi har slitt ut en del jaktstøvler siden forrige test, og blir denne gangen slått av de karakteristiske egenskapene hos Viking Hunter.

På plussiden er en solid konstruksjon, inkludert en svært kraftig og grovmønstret yttersåle. Det samme med den gode gummikalosjeringen nederst. Kragen er godt polstret, belagt med kalveskinn, og føles komfortabelt mot leggen.

På minussiden er to ting: Jeg opplever skaftet, med innlagte «knekkpunkter» i ankelpartiet, som i overkant mykt sideveis. Man kan selvfølgelig stramme lissene godt, men støvlene mangler uansett den ankelstivheten mange andre lær-/fjellstøvler har i starten.

Man kan sikkert argumentere for en slik konstruksjon. På flatt og «snilt» underlag, fungerer det greit, men i kupert terreng og med tung sekk vil i alle fall undertegnede argumentere for et stivere skaft.

Neste minus kommer som følge av den brede lesten og den kraftige yttersålen: støvelen oppleves som klumpete og noe tung, ja, det motsatte av «nett» på foten.

Har du brede og «kraftige» føtter, og jakter mest i snilt terreng, kan dette være støvelen for deg. Foretrekker du lette og nette jaktstøvler, og/eller fottøy som gir deg bedre sideveis støtte, finnes det mange, gode alternativer.

Powered by Labrador CMS