Annonse

Test av Bergans Trollhetta

Test av Bergans Trollhetta

Lett sværing

Fyller du Trollhetta med lettvektstelt, dunpose, og oppblåsbart liggeunderlag, blir langturen en betydelig lettere og mer behagelig opplevelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

En ryggsekk til langtur, enten med pakkramme eller anatomisk system, har tradisjonelt vært en diger og tung ting. De siste åra har slike sekker kommet i betydelig lettere utgaver, uten at det har gått ut over bærekomfort eller funksjonalitet. Trollhetta er en slik sekk.

Til sammen sparer du 1,5 – 2 kilo, sammenliknet med de klassiske storsekkene fra f.eks. Bergans eller Norrøna. Altså tilsvarende vekten av et lettvektstelt!

Vi gjenkjenner denne sekkens utførelse både hos andre merker og hos Bergans´ dagstursekker: Nettinglommer i stedet for sidelommer, tynnere reimer, mindre glidelåser og klaffer. Dette fungerer bra.

Sekken har en stor meshlomme i front, og topplokket kan gjøres om til en «svippsekk».
Sekken har en stor meshlomme i front, og topplokket kan gjøres om til en «svippsekk».

Vi har vært skeptiske til hva nettinglommene ville tåle å få stappet ned av kantete gjenstander, men dette har fungert rimelig greit. Man må selvfølgelig ta hensyn, og vurder dessuten ekstra sidelommer. Trollhetta er uansett ikke valget for villreinjakta eller de aller røffeste turene.

Til allround friluftsliv og sportsfiske derimot, passer den utmerket.
Bærereimene er tynnere og smalere enn på «grovere» storsekker. Vi opplever likevel bærekomforten som meget god. Sekken sitter tett og balansert til kroppen.

Hoftebeltet er tynnere og mindre vridningsstabilt enn hos f.eks. klassikeren Bergans Alpinist, noe som vil ha betydning for valg av sekk til de aller tyngste børene. Men akkurat dette mener vi er noe av poenget her, som del av et lettvektssystem.

Bergans Trollhetta 95 L

Stor tursekk i lettvektsmaterialer. Justerbar rygghøyde. Topplokket kan gjøres om til en svippsekk. Hofte- og sidelommer er ekstrautstyr. 

Vekt: 2770 g.

Pris: kr 3200,-

Leverandør: Bergans of Norway

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS