Annonse

Stoler for posteringsjegere | Test av Fjällräven Singi Stubben

Test av stolsekk Fjällräven Singi Stubben

Bærbar stubbe til stompen

Det er viktig å sitte godt på post. Fjällrävens stolsekk Singi Stubben gjør jobben, i alle fall delvis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Som ivrig elgjeger har jeg lenge lett etter den perfekte stolsekken. I starten ble jeg veldig imponert over Fjällräven Singi Stubben. Stilreint design og solide materialer gir et godt førsteinntrykk.

Men lengre tids bruk avslører at selv Fjällräven kan bli bedre, i alle fall om du primært skal skyte med rifle mens du sitter på stubben.

Romslig nok?

Noen vil kanskje tenke at 27 liter kan være litt lite, men jeg har ikke opplevd dette som et problem, da jeg primært bruker sekken til og fra post. Dessuten er det mulig å kjøpe ekstra sidelommer og en våpenholder – om du skulle ha behov for det.

Med en vekt på 2 kilo, oppleves sekken forholdsvis lett på ryggen. Fravær av hoftebelte tenkte jeg ikke så mye på i starten. Men etter noen turer med fullstappet sekk til poster som har ligget langt av lei, har behovet for avlastning av skuldrene meldt seg.

Test: Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack

Et hoftebelte ville ha økt økt bærekomforten.

God synlig

Hovedrommet nås enten via topplokket, eller via en glidelås rundt frontlommen. Sistnevnte er en veldig praktisk løsning, som gjør sekken enkel å åpne når du sitter på post. I front er det to mindre glidelåslommer til oppbevaring av småsaker.

Test: Exped Thunder 70 l

En praktisk detalj på sekken, er trekket i signalfarget oransje du finner i topplokket. Det festes enkelt med en knapp på hver side av sekkens lokk, og gjør deg godt synlig for andre jegere når du går gjennom skogen eller sitter på post.

Stol eller trone?

Setet på sekken er komfortabelt. Men jeg har to ankepunkter: For det første gjør fraværet av de klassiske krysstengene at sekken ikke står stødig med mindre underlaget er mer eller mindre plant. For det andre er sekken i høyeste laget når du skal skyte med rifle.

Test: Savotta Jääkäri L ryggsekk

Jeg synes rett og slett at det er vanskelig å få godt anlegg med albuene på knærne. Løsningen blir da å supplere med en tofot. For haglejegere er høyden neppe et problem.

Fjällräven Singi Stubben

Robust ryggsekk med innebygd ramme. Kan benyttes som stol.

Vekt: 2100 g
Volum: 27 l (uten ekstra sidelommer)
Størrelse (yttermål, b x d x h): 27 x 24 x 52 cm.
Antall lommer: 3
Materiale: G-1000 HeavyDuty Eco S av 65 % polyester og 35 % bomull.
Farger: Dark Olive og Stone Grey

Pris: kr 2999,-
Leverandør: fjallraven.com

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS