Annonse

Politiet etter­forsker funn av for­giftet kjøtt i ulve­revir i Hedmark

I området til Norges største ulveflokk, Kynnareviret, er det funnet forgiftet kjøtt. Politiet tror det blir vanskelig å finne ut hvem som har lagt det ut.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Det forgiftede kjøttet ble oppdaget av en turgåer med hund like ved Skårsjøen på kommunegrensa mellom Våler og Åsnes i Hedmark nyttårsaften 2018. Kjøttet ble sendt til undersøkelser ved Oslo universitetssykehus som slo fast at det var dynket i kjølevæske, melder NRK.

Like ved kjøttet ble det også funnet et elgkadaver.

– Det kan bli vanskelig å finne ut hvem som har lagt det ut, men vi håper på tips, sier politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt.

Kjøttet dynket i kjølevæske ble til sammen funnet seks forskjellige steder på kommunegrensa mellom Våler og Åsnes. Området er innenfor Kynnareviret, der det er registrert flest ulver i vinter. Ulvetellingen til Rovdata har i vinter talt opp 14 ulver i dette reviret.

– Det er både alvorlig miljøkriminalitet, og det er inhumant å forgifte dyr med frostvæske, så det er også brudd på dyrevelferdsloven, sier politiadvokat Klauseie.

At rovviltnemnda ikke fikk medhold fra Klima- og miljødepartementet før jul i å ta ut mer enn én ulveflokk i ulvesonen, skapte kraftige reaksjoner.

Lederen av rovviltnemnda i Hedmark, Arnfinn Nergård, reagerer kraftig.

– Det kan være uttrykk for en avmaktsfølelse, men det etiske i måten de gjør det på går det ikke an å forsvare, sier Nergård.

Powered by Labrador CMS