Annonse

Færre ulver i Norge

I vinter ble det registrert en nedgang i antall ulv og kull med ulvevalper i Norge. Antallet har gått ned med 10 prosent siden toppåret i fjor.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

I overvåkingsperioden fra 1. oktober til 31. mars ble det registrert mellom 103 til 106 ulver her til lands, opplyser Rovdata.

Det er en nedgang på 10 prosent fra de 115 til 116 som ble registrert i fjor vinter – noe som var et toppår for ulvebestanden.

I vinter ble mellom 64 til 66 av ulvene kun registrert i Norge, mens 39 til 40 av dem har hatt tilhold på tvers av grensen til Sverige. 17 av ulvene er dokumentert døde i perioden.

De aller fleste ulvene ble observert innen forvaltningsområdet for ynglende ulv (ulvesonen) i Sørøst-Norge. Åtte enslige ulver ble påvist utenfor disse fylkene i registreringsperioden, og fem av dem ble skutt i samme periode.

Stortinget har besluttet et bestandsmål på fire til seks årlige ulvekull i Norge og i grenserevir, hvorav minst tre kull skal være født i helnorske revir.

– I vinter er det registrert valpekull av ulv i fem helnorske revir og seks grenserevir. Det gir til sammen åtte kull i Norge, hvilket er over Stortingets bestandsmål. Det var også tilfelle i fjor, da det til sammen ble påvist ti og et halvt kull, sier leder Jonas Kindberg i Rovdata.

Powered by Labrador CMS