I jaktåret 2021/22 ble det skutt 38 ulv i Norge. Det er det høyeste antallet fellinger siden Statistisk sentralbyrå begynte å måle i jaktåret 1994/95. (Bildet er tatt under kontrollerte forhold). Foto: Torgeir W. Skancke

Ikke vært skutt mer ulv på over tyve år

I jaktåret 2021/22 ble det rapportert 38 skutte ulv, viser oppdaterte tall fra Statistisk sentralbyrå.
17. juni 2022

Antall på 38 skutte ulver er fem flere dyr enn året før, og det høyeste antallet siden Statistisk sentralbyrå begynte målingene i 1994/95. Samtidig har ulvebestanden i Skandinavia økt de siste tre årene.

Totalt er det fordelt på Sverige og Norge estimert en bestand på cirka 540 ulver, ifølge Rovdata.

Av de 38 ulvene som ble skutt, ble 21 skutt under lisensjakt, 12 ble skutt under skadefelling, tre ble påkjørt, en ble felt i nødverge og en omkom av andre årsaker, viser SSB-statistikken.

Les også: Sverige ønsker å samarbeide med Norge om ulveforvaltning

Blant de store rovdyrene ble det likevel felt flest jerv (109), fulgt av gaupe (78) og bjørn (13).

Emneord: 

Siste fra Rovdyr

Rovdyrene har god kondisjon og helse, ifølge undersøkelser utført av Rovdata. Foto: Torgeir W. Skancke. (Bildet er tatt under kontrollerte forhold.)

Norske rovdyr har god helse

Det viser undersøkelser utført av Rovdata i Trondheim.

SNO ønsker bjørnemøkk

Hvis du finner bjørnemøkk på jakta i høst, vil Rovdata og Statens naturoppsyn at du tar den med deg. Skiten kan gi viktig informasjon til forvaltingen.

Tidligere oppstart av lisensfelling av jerv

Regjeringen framskynder lisensfellingsperioden for jerv fra 10. september til 20. august etter løftet i Hurdalsplattformen om en mer restriktiv rovdyrpolitikk.

På forsiden nå