Annonse

Nederlag for NOAH - grønt lys for jakt i Slettås-reviret

Jakta på ulvene i Slettås-reviret ble avsluttet kort tid etter jaktstart og felling av to ulver. Det er gitt lisens på felling av et dyr til, mnen det erusikkert om det fins flere ulv i reviret. Hvis man finner spor er det nå uansett åpnet for felling av et dyr til. Ill.

Jakten på ulvene i Slettås-flokken ved Trysil blir ikke stanset, har Oslo byfogdembete bestemt. Vedtaket i desember om å felle hele flokken blir dermed stående.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

– Retten har i kjennelse av i dag kommet til at vilkårene for forføyning ikke er til stede. Retten kom til at departementet har tolket loven riktig, skriver Oslo byfogdembete i en kommentar i forbindelse med mandagens kjennelse.

Det var NRK som først omtalte kjennelsen.

Dyrevernorganisasjonen NOAH tok Klima- og miljødepartementet til retten på grunn av vedtaket om å felle ulv innenfor ulvesonen. Slettås-flokken befinner seg innenfor sonen, og NOAH mener vedtaket om å felle dyrene er ugyldig.

NOAH ba samtidig byfogden i Oslo om å sette foten ned for ytterligere jakt i ulvesonen inntil domstolen har vurdert om vedtaket er gyldig. Det var dette byfogden avviste mandag.

To ulver i Slettås-flokken ble felt 1. januar, samme dag som jakta startet. Det er usikkert om det er flere ulver i flokken, men jakta kan bli tatt opp igjen om det blir oppdaget spor.

Vedtaket fra 17. desember innebærer at norske myndigheter for første gang har tillatt jakt innenfor ulvesonen. Begrunnelsen var at Slettås-flokken var belastende å leve med for folk i området, og hensikten med å skyte flokken er å dempe konflikten rundt ulv.

Samtidig sa miljøminister Ola Elvestuen (V) nei til å skyte to andre flokker innenfor ulvesonen, nemlig Mangen i Akershus/Hedmark og Hobøl i Østfold. Rovviltnemndene ville at de to flokkene skulle tas ut.

Powered by Labrador CMS