Annonse

Test av Tapel riflereim

Klassisk og solid lærreim til rifla

En fin våpenreim kan være prikken over i-en for grombørsa. Tapel lager klassiske riflereimer i lær med dekorative motiver.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Fint treverk og dyp blånering har fortsatt sine tilhengere i disse syntetiske tider. Hva passer bedre på en tidløs rifle enn en solid lærreim med et håndgravert elg- eller rådyrhode?

Den Rumenske produsenten Tapel lager en solid reim i kraftig lærkvalitet. Den er sydd dobbel, og undersiden er semsket og gir god friksjon mot skulderen under bæring. Stroppen som sitter i børsas reimfester er også dobbeltsydd.

Den har en rund, lærviklet spenne som både beskytter riflestokken mot slitasje, og som er lydløs i møte med vegetasjon. Sømmene er pene og jevne, og sydd med svært kraftig tråd.

Monnet for regulering av lengden er kanskje i minste laget, men bør passe på de fleste klassiske rifler. Fordelen ved korte festestropper er at det er lite som blir hengende og slenge.

Denne riflereima i lær er både lekker og solid i utførelsen, og til en forholdsvis rimelig pris for denne typen lærvarer. Vekta tilsvarer en lett lyddemper, så gramjegere med lette rifler vil nok rynke litt på nesa.

PRODUKTNAVN: Tapel riflereim

PRODUKTFAKTA: Kraftig lærreim for rifle i klassisk utførelse. Lærviklet spenne, Dyrehode gravert i skulderhøyde. Reguleringslengde: 95 -103 cm, vekt 150 gram.

PRIS: kr 695,-

LEVERANDØR: Våpensmia AS

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS