Annonse

Til minne om Bjarne Huseklepp:

Stayer ved veis ende

Bjarne Huseklepp, Flekkelva i 2010.

Stayeregenskapen som maratonløper kom utvilsomt til sin rett de siste årene.

Publisert

Vi sitter på en benk ved Harefossen, laksens endestasjon i idylliske Flekkeelva i Sunnfjord.

Det er 1. juni 2017, sesongåpning, fin temperatur og vannføring. Bjarne Huseklepp og lillebror Håkon i Team Huseklepp har som sedvanlig landet hver sin sølvblanke premierelaks i løpet av natta. 

Livet ruler, bortsett fra at Bjarne nettopp har fortalt at han lever på lånt tid. Legen har gitt beskjed om kreft med spredning.

Bjarne valgte å være åpen om sykdommen på sosiale medier. Flere tusen Facebook-venner som heiagjeng har varmet når det har røynet på som verst for den tidligere maratonmannen. 

En muskelskade i venstre legg satte en stopper for løpekarrieren og drømmen om Seoul-OL i 1988.

Jakt og fiske ble åpenbart en fin overgang fra toppidretten. Bjarne valgte å bruke energien sin på barn og ungdom. Det resulterte i verv på alle nivåer, både lokalt og regionalt, i NJFF-sammenheng. 

Fiskeskolen i Guddal ble en institusjon. På nasjonalt nivå medførte engasjementet i 16 år som leder i barne- og ungdomsutvalget i NJFF, og 14 år i forbundsstyret. 

På landsmøtet i Haugesund i 2015 ble Bjarne utnevnt til æresmedlem i Norges Jeger- og Fiskerforbund, en utmerkelse som er få tillitsvalgte forunt.

Bjarne trivdes i rampelyset, enten det var i intervjusonen etter en 10 000 meter på Bislett, eller som guide for den verdensberømte operasangeren Dame Kiri Te Kanawa i Flekkeelva, hvor en tålmodig reporter fra NRK Vestlandet eller fra lokalavisa «Firda» alltid innfant seg.

Egenprodusert røkelaks fikk også sin del av oppmerksomheten.

Livet er ikke bare laks, det er også noe som heter fotball. Arsenal. Bjarne var blodfan. Vi møttes noen ganger på Emirates også.

Legen bommet med tre år.

Stayeregenskapen som maratonløper kom utvilsomt til sin rett.

Bjarne Huseklepp sovnet inn 14. desember, med sine nærmeste rundt seg, 70 år gammel.

Vi lyser fred over Bjarnes minne.

Powered by Labrador CMS