Annonse

Norges Jeger- og Fisker­forbund vil ha lisens­felling i ulvesonen

Når bestandsmålet for ulv er nådd, mener Norges Jeger- og Fiskerforbund at regjeringen må bruke skjønn og åpne for liensfelling også i ulvesonen.

NJFF ber regjeringen bruke skjønn og åpne for lisensfelling av ulv i ulvesonen.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

«Når det vedtatte bestandsmålet er nådd og forpliktelsene og vilkårene for felling er oppfylt, må det åpnes for lisensfelling også innenfor ulvesonen», skriver forbundet i en pressemelding sendt ut i forbindelse med at det ble holdt landsmøte i helgen.

NJFF skriver at rovviltnemndene i ulvesonen i juni fattet vedtak om lisensfelling av tre flokker i ulvesonen. Det er Klima- og miljødepartementet som har siste ord i saken og forbundet «forutsetter at (…) statsråd Ola Elvestuen bruker det handlingsrommet lovverket gir for å fatte vedtak om lisensfelling innenfor ulvesonen».

Sist vinter gjennomførte jegere lisensfelling av to ulveflokker i Hedmark. Dette var første gang lisensfelling ble brukt til å ta ut hele ulveflokker. Erfaringene fra planlegging og gjennomføring av lisensfellingen er samlet i en egen rapport. Rapporten konkluderer med at dette ble gjennomført på en god måte i alle ledd.

Forbundets fylkeslag i Akershus, Østfold og Hedmark «har lagt ned en stor arbeidsinnsats» etter vedtaket i rovviltnemndene «for å etablere en velfungerende organisering av kommende lisensfelling», heter det videre i søndagens pressemelding.

Powered by Labrador CMS