Annonse

Fiskestellprisen til pukkellakskrigens frontsoldater

Kenneth Stålsett i SVJFF har sammen med en rekke andre frivillige brukt store deler av sommeren på å fjerne uønsket pukkellaks fra elvene i Øst-Finnmark. Her er han i aksjon sammen med datteren Leah og Iver Magga.

NJFFs fiskestellpris gis til Kenneth Stålsett og Rolf Kollstrøm i Sør-Varanger JFF (SVJFF) for deres monumentale innsats mot pukkellaksinvasjonen i Øst-Finnmark.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Det er veldig gledelig og kjennes som en skikkelig anerkjennelse for den jobben de frivillige har gjort, sier leder av fiskeutvalget i SVJFF, Kenneth Stålsett, til Jakt & Fiske.

Da pukkellaksen inntok elvene øst i vårt nordligste fylke i sommer, stor Stålsett og andre medlemmer i foreningen klare. Resultatet er 15 tonn pukkellaks på land, men også blod svette og tårer. Det er også et resultat av innsatsen under forrige leder for fiskeutvalget, Rolf Kollstrøm, som allerede i 2017 startet arbeidet med å demme opp for trusselen fra pukkellaksen, til tross for en avmålt holdning fra politikere og forvaltningen.

– Vi hadde ikke klart dette uten det arbeidet Rolf har gjort før jeg tok over. Jeg opplever at dette ikke bare er en pris til oss, men en pris til alle som har jobbet med å få ut pukkellaksen, sier Stålsett, og viser til at flere foreninger i Finnmark har lagt ned et formidabelt arbeid med å få bort den uønskede stillehavslaksen.

Nybrottsarbeid

NJFF begrunner tildelingen med at SVJFF på mange måter har gjort et nybrottsarbeid mot en potensielt landsomfattende trussel mot våre anadrome bestander. Innsatsen som er lagt ned har vært godt planlagt og koordinert, den har involvert mange personer i gjennomføring og inkludert et betydelig arbeide med å skape oppmerksomhet rundt den reelle og potensielle trusselen pukkellaks utgjør.

Powered by Labrador CMS