Annonse

Naturkrisen:

Miljøministeren tar avstand fra landbruksminister i naturspørsmål

Landbruksminister Geir Pollestad (Sp) er glad i tydelig tale, og uttalte i kjent stil at det må bygges ned mer natur i Norge. Miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) mener ministerkollegaen bommer litt, og ikke representerer regjeringens politikk.
Landbruksminister Geir Pollestad (Sp) er glad i tydelig tale, og uttalte i kjent stil at det må bygges ned mer natur i Norge. Miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) mener ministerkollegaen bommer litt, og ikke representerer regjeringens politikk.

– Vi må bygge ned enda mer norsk natur, sa landbruksminister Geir Pollestad (Sp) nylig. – Ikke denne regjeringens politikk, kontrer miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap), og mener ministerkollegaen bommer litt

Publisert

– Norske bygder og distrikter skal ikke være parker for ferierende NRK-journalister – men rammen for gode lokalsamfunn med skoler, boligfelt og arbeidsplasser, sa Geir Pollestad til avisa VG i helgen. 

Hovedbudskapet hans var at flere naturinngrep har vært verdt det, de har vært til gode for samfunnet, og vi må bygge ned enda mer norsk natur.

Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) mener disse uttalelsene ikke er i tråd med regjeringens politikk.

– Nei, de formuleringene Geir brukte for å forsøke å få fram et poeng, er ikke denne regjeringens politikk. Vi skal følge opp naturmangfoldplanen og snu nedbyggingen av norsk natur. Jeg må være åpen og dele såpass at vi har «konstruktive diskusjoner» i regjering om akkurat dette, sier Bjelland Eriksen til Dagbladet.

Til samme avis moderer Bjelland sin avstand til ministerkollegaen noe:

– Jeg tror i hvert fall Geir bør tenke over om han ikke bommer litt. Jeg skjønner godt Geirs poeng at noe arealendringer og inngrep kommer vi til å ha framover. Det kommer vi til å trenge til å utvikle lokalsamfunnene våre, men denne regjeringens politikk er å sette natur som en ramme for alt vi gjør.

Geir Pollestad sier på sin side at de begge står bak samme regjeringsplattform.

– Så er han (Bjelland red.anm.) minister med ansvar for natur, mens jeg er landbruks minister. Altså bruk av land. Det er hva jeg er opptatt av, enten det er mat, tømmerdrift eller reindrift. Vi har litt ulike oppgaver, sier han til VG.

– Trenger naturen

Bjelland Eriksen mottok nylig rapporten til naturrisikoutvalget, som blant annet konkluderer med at det trengs mer statlig styring. 

Eriksen kaller rapporten et godt utgangspunkt for analyser og verktøy som trengs for å håndtere naturrisiko. 

Samtidig er bare noen dager siden han uttalte at innskrenking av lokal råderett ikke er veien å gå:

– Jeg tror ikke løsningen er å ta fra kommunene styresmakt, sa han tidligere denne måneden til NRK.

Powered by Labrador CMS