Annonse

Test av Svemko Hunter 1.0

Svemko Hunter 1.0 er en lyddemper med titankjerne og mulighet for hurtigkobling og kaliberbytte.

Smart og robust jaktdemper

Svemko Hunter 1.0 er en hendig lyddemper for jaktbruk, i passe størrelse og effekt. Med en kjerne av titan, er den også lett i forhold til størrelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Svemko Hunter 1.0

PRODUKTFAKTA: Lyddemper for rifle. Ytre diameter er 46,5 mm. Demperen er totalt 220 mm lang og bygger 139 mm foran munningen. Den veier 285 gram. Innmaten er en kan byttes ut til andre kalibere, og er laget i titan, mens ytterrøret er i aluminium.
Dempingen er oppgitt av produsenten å være 31 til 34 Desibel i kaliber .308 Winchester. Demperen bestilles gjenget etter kundens ønske.

PRIS: kr 4400,-. Tillegg for hurtigkobling: 790,-

LEVERANDØR: Svemko.no

KARAKTER: 5

Produsenten leverer også en ny patentert hurtigkobling som skrus på eksisterende gjenger på riflas munning. Demperen kan da tas av med et enkelt håndgrep. Funksjonen er vel så god som A-TEC’s A-Lock mini. Blant annet slipper du å lime hurtigkoblingen, siden du kan montere adapteren på eksisterende gjenger med en 10 mm unbrakonøkkel.

Det er lett å kjenne når gjengene er i grep. Hunter 1.0 har et noe teknisk utseende. Freyr & Devik leverer mye av det samme, da får man også et mer tiltalende design på kjøpet.

Blant de etter hvert mange norske produsentene av lyddempere, er det først og fremst på ytelse og funksjon Svemko gjør seg gjeldende.

Muligheten for å bytte innmat til annet kaliber gir et fleksibelt produkt, men da nærmer man seg samtidig prisen av en ny demper. Selve skyteopplevelsen er som forventet svært behagelig med en demper av denne størrelsen. Den innvendige modulen, som står for gassopptaket, skal være motstandsdyktig mot erosjon siden materialet er i titan.

Den reelle forskjellen er først merkbar etter stor skuddbelastning. For en jaktrifle som går 50 skudd i året, er problemstillingen teoretisk. Likevel er Svemko Hunter 1.0 en godt laget demper som særlig er egnet til den som skyter mye.

Koblingen skrus inn på eksisterende gjenger, og behøver ikke å limes. Det muliggjør festing av lyddemperen med et håndgrep.
Powered by Labrador CMS