Kenneth Bruvik fikk «Gullaksen»

Kenneth Bruvik får 'Gullaksen' med bakgrunn i sitt langsiktige og utrettelige arbeide med å rette oppmerksomhet mot å bevare norsk kystnatur, fjorder og elver, inkludert de skapningene som lever der.
Kenneth Bruvik får "Gullaksen" med bakgrunn i sitt langsiktige og utrettelige arbeide med å rette oppmerksomhet mot å bevare norsk kystnatur, fjorder og elver, inkludert de skapningene som lever der.

Vestlandsturboen Bruvik får prisen for sin ekstraordinære innsats for de ville laksefiskene og utrettelige miljøarbeid. Prisen ble delt ut under Villaksauksjonen 2018 torsdag kveld i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Kenneth Bruvik får prisen for sitt langsiktige og utrettelige arbeide med å bevare norsk kystnatur, fjorder og elver, inkludert de skapningene som lever der, skriver organisasjonen ReddVillaksen.

Bruvik er også sterkt engasjert i ungdoms- og miljøarbeid i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

– Årets prisvinner har gjennom sitt virke og engasjement dokumentert hvordan alt i naturen henger sammen med alt, og at menneskelig påvirkning forskyver denne balansen, uttaler styreleder i ReddVillaksen, Jens Olav Flekke.

I 2018 ledet Bruvik til sammen 4 episoder av «Den Fantastiske Villaksen», som ble vist på NRK. Serien er produsert av Pandora Film AS, med støtte fra Miljødirektoratet, og ble det mest sette naturprogrammet på NRK i nyere tid.

Bruvik fikk tidligere i år Fiskeridirektoratets Miljøpris til tross for sin tydelige motstand mot dagens oppdrettsregime med åpne merder som slipper ut lakselus og sykdomssmitte.

– Vi gratulerer Kenneth og håper prisen gir inspirasjon. Vi ser frem til fortsatt hardt arbeide og engasjement, enten dette er knyttet til villaks, hvaler, plast eller annet, sier Jens Olav Flekke.

Gullaksen deles ut for tredje gang. Tidligere prisvinnere er Pål Klouman og Sven-Helge Pedersen.

Hvert år auksjonerer organisasjonen ReddVillaksen ut sportsfiske etter laks. Fisket er donert av grunneiere og elveeierlag rundt om i Norge. Inntektene på om lag 1,3 millioner går uavkortet til arbeid for å bevare våre ville stammer av anadrom (sjøvandrende) laksefisk.