Annonse

Suksess for Camp Villmarkskvinne

Emilie Jakobsen begynner å få dreisen på hagla. Venninnen Helene Karlsen (bak t.h.) og instruktør Therese Nordling følger med.

Et godt samarbeid mellom Oslos jakt- og fiskeforeninger resulterte i sommer i en egen kvinnecamp.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Dette var veldig gøy! utbryter Helene Karlsen når hun kommer ut av skytebua etter å ha prøvd ei jaktrifle for første gang. Åtte av sju skudd satt innenfor sjuerringen.

Den siste timen har skuddene gjallet gjennom skogen fra både hagle- og riflebua på Annekloppa skytebane i Rælingen, der Camp Villmarkskvinne ble arrangert en solfylt junidag.

– Samboeren er stadig på tur med jaktkompiser, derfor klør det i fingrene etter å komme seg på jakt selv, sier Helene. Hun har hatt planer om å ta jegerprøven, men covid-19 pandemien satte ambisjonen på vent. Et arrangement for jenter, som en forsmak til oppskyting, og kanskje møte framtidige jaktvenninner, var derfor midt i blinken. Få av venninnene i Oslo er interessert i jakt, men hun fikk med seg Emilie Jakobsen til campen i Rælingen.

– Dette er en fin måte å møte likesinnede. Det er ikke så mange damer på 57 som er interessert i å sove ute, påpeker Gry Naley Andersen.

Inkluderende

Hjertelig til stede er også Tania W. Leporowski, fra Nordstrand JFF. Hun synes det er utrolig fint å se så mange kvinner på skytebanen. Foreningen leier normalt skytebanen av Rælingen JFF, men det er en utfordring å få folk fra Oslo ut hit.

– Folk kjører helt til Gardermoen for å skyte med Oslo JFF, så hvorfor er det ikke fullt her? På banen til Rælingen JFF er det rimeligere å skyte, det er små forhold, noe som oppleves trygt og inkluderende for nybegynnere, påpeker Tania.

Hun og de andre kvinnene i Nordstrand, Østmarka, Solemskogen og Oslo JFF vil oppfordre folk til å prøve nye ting, og vil samarbeide om å lage flere arrangementer på tvers av foreningene, særlig introjakt og opplegg for nybegynnere er aktuelle satsingsområder.

Foruten hagle- og rifleskyting, sto utemat med NJFFs Anine Gutubakken Byles og ferskvannsfiske med Fiskejenter i Marka på programmet.

Rælingen JFF spanderte fiskekort i idylliske Ramstadsjøen på Oslo-jentene.

Patronellene

En av dem som har prøvd nye ting er Jannike Hovland. Hun er funksjonær fra Oslo JFF denne dagen, men begynte sin jaktkarriere etter at hun i 2012 så en liten annonse om et elgjaktkurs for kvinner i Aftenposten. Etter kurset ble jentene så sammensveiset at de dannet sitt eget jaktlag, «Patronellene», som er på årlig elgjakt i Nord-Odal.

– Men vi prøver å gjøre litt mer enn bare elgjakta. Vi har vært på villsvinjakt og vi pusher hverandre til nye ting, forteller Jannicke, som legger til at de har årsfester, nyttårsfester og hytteturer, og et generelt godt samhold.

Powered by Labrador CMS