Annonse

Test av Triggercam 2.1

Vi har testet Triggercam 2.1, et kamera du enkelt fester på kikkertsiktet.

Snedig kamera til kikkertsiktet

Triggercam filmer gjennom kikkertsiktet ditt, og er et godt verktøy enten du vil analysere skudd eller forevige et jaktminne.

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det er blitt stadig mer vanlig å dokumentere jakta.

Triggercam 2.1 er et kamera som er laget i den hensikt å filme gjennom kikkertsiktet, og du vil dermed få festet skuddøyeblikket på film – enten formålet er egen analyse eller å dele det med andre.

Kameraet kommer i en eske med alt du trenger for montering, i tillegg til et minnekort på 32 GB.

Enkel montering

Har du tilpasset fokus på siktet, er det bare å montere kameraet med den pakningen som følger med – og som passer ditt sikte. Kameraet passer kikkertsikter med okular fra 32 til 48 mm.

Deretter følger du bruksanvisningen og kobler mobilen til kameraet. Ved å skru av et lokk, får du tilgang til et fokushjul hvor du justerer kameraet slik at det tilpasser seg kikkertsiktet. Dermed får du et klart bilde der trådkors og målet vises tydelig.

Kameraet er enkelt å montere og bruksanvisningen er lett å følge. Husk bare at du må lade internbatteriet får du går i gang.

Skarp video

Kameraet skrus enkelt på og begynner å filme etter kort tid ved stand by mode. Oppløsningen i videoen kan du bestemme selv, alternativene er 4K-30fps, 1080P-120/60/30fps, 720P-240P/120fps.

Skal du få filmet i skikkelig slow motion, må du gå ned på oppløsningen, men 1080P holder i massevis og gir fine videoklipp.

Har du et litt klumpete justeringshjul for zoom på kikkertsiktet ditt, kan kameraet komme i veien. Da må du flytte kameraet litt lenger bak. Det vil kunne øke øyeavstanden til siktet ganske mye, men jeg opplevde ikke dette som et stort problem.

Litt klumpete

Kameraet veier 453 gram, du må altså akseptere et litt topptungt våpen for å få skuddøyeblikket på film.

Kameraet er IP64 klasse vanntett, men dersom det regner og du får fukt på linsa, vil videoklippene bli seende ut deretter. Kamerahuset er laget i aluminium og framstår robust.

Oppsummert er Triggercam 2.1 et funksjonelt og lettbetjent kamera som leverer videoklipp av god kvalitet. Med unntak av litt høy vekt og ganske stiv pris, er det ikke mye å pirke på.

Prisen gjenspeiler nok både kvaliteten og det faktum at det finnes få reelle utfordrere på markedet.

Triggercam 2.1

Kikkertsiktekamera som festes på kikkertsikte og gir mulighet for real time opptak på opptil 4K kvalitet. Innebygd bildestabilisator og mikrofon med 360 graders opptak (begge kan slås av). Innebygd Wi-Fi med live streaming eller direkte nedlasting til app. USB-C og Micro HDMI. 32 GB Micro SD kort og USBS kabel medfølger.

Materiale: Aluminium

Batteritid: 2,5 timer/10 timer i stand by mode

Vekt: 453 g

Mål: 100x50x93,2mm

Pris: kr 7890,-

Leverandør: Shooter.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS