Test av Blaser Infinity 4–20 x 58 IC

Blaser Infinity 4-20x58 IC er et flott sikte som gjør seg godt på denne Blaser R8 Success rifla.
Blaser Infinity 4-20x58 IC er et flott sikte som gjør seg godt på denne Blaser R8 Success rifla.

Rått jaktsikte

Blaser appellerer til en kjøpesterk kundegruppe, og med sin nye serie kikkertsikter vil de nå tilby komplette våpen. Skumringsspesialisten blant siktene, Blaser Infinity 4–20 x 58 IC, framstår både velformet og svært gjennomtenkt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Den nye sikteserien er kalt Blaser Infinity. Siktene er laget av German Sports Optics som holder til i Wetzlar, Tysklands optiske sentrum. Vi har sett nærmere på Blaser Infinity 4-20x58 IC. Siktet gir et godt visuelt førsteinntrykk. Det har en svart, silkematt overflate på kikkertkroppen, der alle endringer i rørdiameter følger en estetisk kurve. Grepsfeltene på zoomjustering og justeringstårn har samme grove rombemønstrede gummigrep. Siktene leveres bare med skinnemontasje. Vekten på siktet er 885 gram, og lengden er 365 mm.

Nytenkning
Går man dypere inn i detaljene, oppdager man at Blaser har gjort en del utradisjonelle valg.

En uvanlig løsning er at hjulet for sideveis treffpunktjustering sitter på venstre side. Justeringshjulet befinner seg under et solid aluminiumslokk med sjenerøs diameter. Hjulet gir godt definerte klikk, som flytter treffpunktet 1 cm på 100 meter. Dette er et sikte som er laget for jakt, og ikke for fininnstilling på kilometers hold.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.