Annonse

Test av Rudolph AR 1-6x24

Rudolph AR1 1-6x24 er et prisgunstig sikte for variert skogsjakt.

Rimelig og robust fra Rudolph

Sør-Afrika er et land med mange jegere, og her finner vi Rudolph Optics, som selger solide og prisgunstige kikkertsikter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Rudolph AR 1-6x24 er laget i Japan, og bærer preg av kvalitet og «riktig» oppsett. Det afrikanske tankegodset er tydelig i den ekstra fjærbelastningen av kneppjusteringen, for å tåle kraftig rekyl fra grove storviltrifler. Produsenten gir også livstidsgaranti på det mekaniske.

Klar optikk

Optikken virker god og klar i hele bildet, også på laveste forstørrelse. Øyeavstanden er romslig. Bildet er uten reflekser selv i skarpt motlys. Retikkelet er uvanlig, med en liten sirkel med et senterpunkt som blir opplyst ved aktivering av lyset i siktet. Dette er omgitt av hjelpelinjer som gjør det lettere å orientere siktet ved fluksskyting. Sirkelen gir svært god treffpunktmarkering ved kjappe skudd og lav forstørrelse, og punktet er lite nok til finskyting. Rudolp Optics leverer også sine egne montasjeringer i stål for weaverfeste, som vi benyttet på rifla.

Retikkelet T17 IR er velegnet til kjappe skudd på bevegelige mål, og vil være glimrende ved for eksempel drivjakt på villsvin.

Tydelige klikk

Justeringstårnene bygger beskjedent ut fra senter. Kneppene gir 14 mm treffpunktsendring på 100 meter. Justeringshjulet betjenes med fingrene. Med god motstand og svært klare og tydelige knepp, er treffpunktet enkelt å stille, og flytter seg presist. Aluminiumshetta på det høyre tårnet huser et ekstra batteri til belysningen i av retikkelet. Det kan komme godt med, for siktet har ingen timer eller annen batterisparing. Lysstyrken justeres i 11 nivåer med venstre tårn.

Allsidig

Siktet har en lang og kraftig øyeboks på 11 cm, som er mer en tredjedel av siktets lengde. Det kan eventuelt gi lite monteringsrom på enkelte rifler, i hvert fall hvis man skal utnytte øyeavstanden. Diopterjusteringen i okularet har uvanlig stort spenn i fokuseringen.

Rudolph AR 1-6x24 er et allsidig sikte som vil passe godt til jakt der holdene varierer mye og det ikke jaktes i skumringen. For elgjegeren er det et velegnet alternativ i optikkjungelen. Her får du mye sikte for pengene.

Rudolph AR 1-6x24

PRODUKTFAKTA: Kikkertsikte med 6 ganger zoom. 1-6x26 mm. Diameter mellomrør 30 mm Lengde: 27,5 cm Vekt: 505 gram Øyeavstand: 95 mm

PRIS: Rudolph AR1 1-6x24 kr 6595,- (Rudolph stål montasjeringer kr 520,-)

LEVERANDØR: Våpensmia AS

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS