Annonse

Til minne om Ketil Skogen:

Skogens stemme har stilnet

Lørdag 22. april ble Ketil Skogen brått revet bort på en skitur på Rena. Han døde med «støvlene» på, bokstavelig talt, og i sitt rette element: Ute i naturen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det var med sjokk og sorg at vi mottok beskjeden om at Ketil Skogen brått ble revet bort lørdag 22. april på en skitur på Rena. Han døde med «støvlene» på, bokstavelig talt, og i sitt rette element: Ute i naturen.

Ketil markerte seg gjennom en årrekke som forsker og aktiv samfunnsdebattant. Lesere av Jakt og Fiske kjente hans skarpe penn gjennom spalten «Månedens ytring», hvor han var fast bidragsyter.

Her bidro han med en sosiologs perspektiv på en rekke aktuelle temaer relatert til jakt, fiske, friluftsliv, miljøpolitikk og naturforvaltning.

Grunnlaget for bidragene bygget han gjennom en dyp interesse for natur og samfunnsforhold, og på en lang akademisk karriere med forskning på nettopp relasjonen mellom natur og kultur.

Viltforvaltning, hyttebygging, skogbruk, maktstrukturer og forholdet mellom by og land var blant temaene som opptok Ketil mest de siste årene.

Ketil var kjent for sin årelange forskning om konflikter i naturforvaltningen, og spesielt på rovviltkonflikter. Han satte holdninger til rovdyr i sammenheng med den brede sosiale konteksten.

Ketil og hans forskerkollegaer fikk vist at ulven i stor grad blir et symbol på det som er vondt og vanskelig i de bygdene som opplever fraflytting, generell nedgang og dårlig økonomi. Han var opptatt av å avdekke og finne ut mer om hvordan maktstrukturer kan ha stor betydning for hvordan vi forvalter natur.

Naturen har mistet en av sine sterke forsvarere i Ketil, og vi har mistet en fremragende forsker og en tydelig stemme i naturdebatten. Gjennom sin stemme som forsker og engasjert samfunnsdebattant, nådde han ut til mange med sin kunnskap og sine innsiktsfulle refleksjoner.

Våre tanker går til samboer, barn, øvrig familie samt venner og kolleger. Hvil i fred.

Ketil Skogen skrev kronikker i Jakt & Fiske i en årrekke.
Her er kronikkene han har skrevet tilbake til 2018.

Powered by Labrador CMS