NM Elg

– Mor og far kan levere ungene, så fikser vi resten.

Aktiviteter for barn og unge står i sentrum, når Vang JFF tenker nytt rundt arrangementet NM Elg i Hedmark denne sommeren.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Leder av NM-komiteen, Rune Heggelund gleder seg til NM-uka i midten av juli. Vang JFF er rutinert NM-arrangør, men dette er første gang foreningen påtar seg ansvaret for elgen.

– Vi har satt oss et mål om 600 skyttere. Mesterskapet starter allerede 14. juli, slik at vi er sikre på å få gjennom samtlige deltakere innen finalen 20. juli.

I år vil det også bli endringer i programmet.

Rekruttskyting
​​​​​ – Vi bestemte oss for å prøve noe nytt, og dropper den tradisjonelle press-skytinga på villsvin og hjort. I stedet satser vi på duell-skyting. Under hele NM-uka blir det rekruttskyting for barn og ungdom med salongrifle, hvor det skytes på bl.a. dyrefigurer og skiskytterblinker, med selvanviser under instruksjon av våre funksjonærer.

– Hvordan er responsen fra skyttermiljøet?

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. Vi setter av leirduebanen vår til rekruttskytinga, som gjelder for alle som ikke deltar i ordinær NM (under 14 år). Mor og far kan levere ungene, så fikser vi resten, sier Rune Heggelund.

Skyss til banen
Vang JFF har om lag 800 medlemmer, og står for hele arrangementet. Det blir gratis parkering på NM-arenaen. I tillegg settes det opp buss mellom NM-campingen på Gåsbu Skistadion og Gåsbu Jaktskytebane, til bestemte tider.

Camping kan bestilles på forhånd eller ved oppmøte. Det er også mulighet for hotellovernatting. Her vil du få tildelt et nummer, som lar deg være med i trekning om en gratis overnatting på et Scandic hotell i Norge.
Påmelding åpner søndag 2. juni på www.njffstevner.no​

Samarbeider om NM Nordisk jaktskyting

Det satt langt inne, men det blir avholdt NM Nordisk jaktskyting i år også, på Løten 31. mai–1. juni. Det vil være Løten JFF, Skogen JSK, Hemnes JFF og Bjørkelangen JFF som samarbeider om arrangementet.