Annonse

NM Elgbaneskyting:

Magne Holmbro til topps

Magne Holmbro, en av landets mest meritterte jaktskyttere, sikret seg tittelen da NM Elgbaneskyting gikk av stabelen i regi av Åsane JFF i Bergen.
Magne Holmbro, en av landets mest meritterte jaktskyttere, sikret seg tittelen da NM Elgbaneskyting gikk av stabelen i regi av Åsane JFF i Bergen.

Magne Holmbro fløt på rutinen og hentet norgesmestertittelen hjem til Høland, da elgskytterne møttes til dyst på skytteranlegget til Åsane JFF i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Etter innledende skyting sto juniorskytteren Daniel Lavrantsen fra Froland JFF alene som eneste skytter med 125 poeng og full pott. Men poenget bak vaket fire sultne skyttere:

Bjørn Roger Malvik fra Nidaros JSK, Odd Halbjørhus fra Hemsedal JF, Mats Ulfsnes fra Stadsbygd JFF og Magne Holmbro fra Høland JSK.

Mesterskapstittelen skulle til slutt stå mellom de to sistnevnte. Etter omskyting, der det skilles mellom innertreff, var det rutinerte Holmbro som kunne smykke seg med årets NM- tittel på elgen.

Kunststykke

– Dette var uventet. Nå er jeg utladet og glad, smilte den sympatiske norgesmesteren, som har hele 13 individuelle NM-medaljer i elgbaneskyting å se tilbake på, hvorav tre gullmedaljer.

49-åringen fra Høland har for øvrig vært plaget av krystallsyke og svimmelhet siden 2016, men klarte likevel kunststykket å kapre tittelen.

– Jeg kan ha noen heldige dager, slik som i dag. Og så er jeg veldig trassig, humret skytteren, som også hanket inn bronsemedaljen for lag med familielaget Holmbro.

Kjempefornøyd

Marianne Storberget Alme fra Folldal JFF ble beste dame. Hun debuterte i NM-elg for ni år siden, og hadde en fjerdeplass fra Vang i 2019 som bestenotering.

– Nå er jeg kjempefornøyd. Jeg gikk en fjelltur i går sammen med mannen min og fikk brukt litt energi. Det roet nervene, smilte Alme og ga honnør til Åsane JFF for vel gjennomført arrangement.

Kanonskytteren Daniel Lavrantsen fra Froland JFF innkasserte både NM-bronsen og tittelen beste junior. Nervene kom først på standplass.

– Dette gikk veien, men nå er det herlig at det er overstått! smilte den blide sørlendingen.

Resultater

Norgesmesterskapet

Gull: Magne Holmbro, Høland JSK, 149 p. (e.o.).

Sølv: Mats Ulfsnes, Stadsbygd JFF, 149 p. (e.o.).

Bronse: Daniel Lavrantsen, Froland JFF, 148 p.

Beste junior

Gull: Daniel Lavrantsen, Froland JFF, 148 p.

Sølv: Vilmer Sjøvold Røsten, Røros JFF, 146 p.

Bronse Leander Rosvoldaune, Leksvik JFF, 145 p.

Beste dame

Gull: Marianne Storberget Alme, Folldal JFF, 136 p.

Sølv: Lene Storbæk, Trysil JFF, 135 p.

Bronse: Kaja Eriksen, Sauherad SL JSK, 128 p.

Beste veteran

Gull: Terje Grinden, Løiten JFF, 145 p.

Sølv: Kato Nordsveen, Løiten JFF, 140 p. (e.o.).

Bronse: Jan Henrik Husom, Tretten, JFF 140 p. (e.o.).

Lagskyting

Gull: Sørskogbygda JSK, 292 p.

Sølv: Hølonda JFF, 289 p. (e.o.).

Bronse: Høland JSK, 289 p. (e.o.).

Powered by Labrador CMS