Annonse

Trippel-NM i Målselv Norgesmester leirduesti 2021

Knut Olav Gjerstad fra Løiten JFF

– Jeg hadde troen. Alt kan skje i mesterskap med bokstaver foran, sier nybakt norgesmester Knut Olav Gjerstad.

Etter innledende runder lå han tre poeng under lederen, men i finalerunden gikk han klokkerent og vant NM i leirduesti på omskyting mot John-Ole Elseth Nordskog.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Etter to dager med nydelig vær og innledende runder lå John-Ole Elseth Nordskog fra Eidanger JFL, NM-vinner fra 2017, på topp med 49 poeng, etterfulgt av Tom Nalum fra Brunlanes JFL, forsvarer av NM-tittelen fra 2018 og 2019, med 48 poeng. 

Deretter fulgte tre skyttere som hadde klokket inn 47-poeng: Øyvind Skoglund og Abraham Jostein Nesland fra Kroken JFF, samt Staale Vangsnes Rasmussen fra Karmøy JFNF.

Norgesmestrene i leirduesti

Mens regnet sildret ned, skjøt Knut Olav Gjerstad seg oppover listen. Langt nede på listen over finalistene, hele tre poeng under lederen av de innledende rundene, John-Ole Elseth Nordskog, lå årets NM-vinner før finalen startet.

– Jeg hadde troen. Alt kan skje i mesterskap med bokstaver foran, sier den fornøyde norgesmesteren.

Hele 29 finalister

Alle som hadde skutt seg til 43 poeng på leirduestien kom til finalen. Totalt var det 23 av totalt 172 skyttere som klarte det. Nytt av i år var at de tre beste i dame-, veteran- og juniorklassen fikk plass i finalen selv om de ikke nådde opp til topp 20. Derfor var det 29 skyttere som kom til den spennende og regnfulle finalen i Målselv. Juniorene måtte ha omskyting om 2. plassen. Her sto det mellom Marius Malmbekk Mastermo fra Rana JFF og Martin Røsaker fra Skien JFF, som begge hadde truffet 81 duer sammenlagt.

Nicolai Wagner fra Andebu JFF hadde sikret seg hele 91 poeng etter finalerunden og så tidlig hvor det gikk.

– Jeg gikk etter han som endte på tredjeplassen, og var veldig spent da han fikk fullt på første post. Men da han hadde flere bom på neste post, så skjønte jeg at det gikk veien, sier juniormesteren som forhandler med lagkameratene om å få beholde capsen. 

Selv om han tidlig så hvor det bar hadde han ikke byttet ut favorittcapsen, som han alltid får laks av å ha på. Den ble straks tatt av lagkameratene og senere gjennomhjullet. Den unge skytteren ble observert med maltraktert caps senere på dagen.

Nicolai Wagner (Andebu JFF) kom på 9. plass uavhengig av klasse og ble beste junior, med sine 91 poeng.

Flere mestre

Blant kvinnene var det Tonje Fuglås Kvendbø fra Surnadal JFF som lå i tet fra starten, med 40 poeng, så før hun kom inn på siste posten var det allerede avgjort at hun var beste dame. Det er ikke første gang hun blir det.

Beste

Blant veteranene var det Vidar Bonnegolt (63) fra Brunlanes JFF som stakk av med førsteplassen. Den gamle håndballspilleren har skutt NM-finaler fra helt tilbake til 2001 og vært i toppen i veteranklassen siden han kom dit, og har flere medaljer fra compact sporting (under NSF).

Brunlanes JFF gjorde det godt sterkt i veteranklassen. Vidar Bonnegolt og Ole Henrik Gusland gikk i mål med henholdsvis 88 og 84 poeng, som holdt til 1. og 3.plass. 2.plassen gikk til Lennart Skoglund fra Kroken JFF.

I fjor vant Bonnegolt Norgescup for veteraner og i år ble det altså NM-tittel. Klubben han tilhører, Brunlanes JFF, stilte bare med åtte deltakere i år på grunn av korona, men stiller vanligvis med 20. Likevel hindret det ikke å gjøre seg gjeldende i flere klasser i år. Kroken JFF vant lagskytingen i år, Brunlanes JFF endte med en 3.plass.

– Vi har faktisk fått medalje i lagskyting hvert eneste år i 20 år nå. Hemmeligheten er et godt skyteanlegg og et godt skyttermiljø med mange gode skyttere som hjelper hverandre, røper Ole Henrik Gusland, som snart setter seg på flyet til OL i Tokyo, i rollen som lagleder og trener for de norske skeet-skytterne.

Tommy Andersen fra Eidanger JFF hadde vært med å sette opp årets NM-sti og var spent på hvor vanskelig den ville bli for skytterne. – Det er ganske liten skytesektor for to duer på de fleste postene, men vi hadde ikke plass til større sektor på årets sti, forteller den erfarne leirdueskytteren. Både han og de andre hugget likevel mye skog for å rydde plass til NM-stien.
Ole Morten Aakre (Kroken JFF) knuser sin siste due i finalen på leirduestien og klokket med det inn på 93 poeng, noe som holdt til en delt femteplass.
Regn og noen tekniske utfordringer, med en post som ikke klarte å oppdatere resultatene fortløpende, skapte litt utfordringer, men la ikke den store demperen på den ellers gode stemningen.
Stig Zachariassen fra Narvik styrte post to på finalestien med kyndig hånd. Mange gode skyttere bidro også med god dugnadsinnsats.
Etter omskyting på bane fire og fem ble det avgjort. Selv om John-Ole Elseth Nordskog (Eidanger JFL) ledet etter de innledende rundene, som eneste skytter med 49 poeng, måtte han gi tapt for Knut Olav Gjerstad (Løiten JFF), som sakte men sikkert hadde krøpet oppover resultatlisten.
Powered by Labrador CMS