Annonse

Trippel-NM i Målselv Norgesmester jegertrap 2021

Martin Røsaker (18)

Junioren fra Skien banket gamlekara, og lot seniorene kjempe om andreplassen i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Jeg var sikker på at det var bom og at det ble omskyting, utbryter Martin Røsaker (18) etter å ha fullført finaleserien med 98 poeng og blitt nybakt norgesmester i jegertrap. Som norgesmester i år ble han også den heldige vinneren av kongepokal, som første junior i norgeshistorien som tar kongepokal i jegertrap.

Den unge skytteren gikk inn i finalen med siste laget og skjøt mot blant annet den dobbelte norgesmesteren i jegertrap, Johan Harstad. Men bare Røsaker skjøt feilfritt og sikret seg 98 poeng av 100 mulige.

– Fy faen så rått! Nå har stafettpinnen gått videre til de unge, sier klubbkameratene og tvillingene Frank og Morten Valhovd Andersen. Også Tommy Andersen fra naboklubben Eidanger er blant de første til å gratulere den unge norgesmesteren når finalen er avgjort. Om ikke de representerer samme klubb er de alle i samme miljøet og skyter på de samme banene.

Martin Røsaker blir gratulert av skytterkamerater fra hjemtraktene. Om ikke de representerer samme klubb, så skyter de i samme miljø og på de samme banene.

– Skien har et veldig godt trap-miljø og hjelper hverandre å bli bedre, sier sistnevnte Andersen.

Stødig finaleskyting

Etter to dager med nydelig vær og innledende runder, kom to finaledager med regn. Da NM i leirduesti var avgjort, så dro det seg til på trapbanene i Målselv. Finalegrensen endte på 71 poeng, med kun få poeng som skilte første og siste deltaker i finalen.

– Jeg er «Shakin’ Stevens» nå, jeg trodde jeg hadde bomma, sier Eva Kristin Oliversen (Nidaros JSF) etter å ha skutt ferdig finaleserien. Hun skjøt fullt hus, som den eneste på dette tidspunktet, men trengte bare to treff for å bli beste dame i jegertrap, noe hun ble med god margin.
– Det var gøy! Alt stemte og det var så enkelt. Hver gang jeg løfta børsa, så var dua bare der. Jeg hadde ingenting å tape, så det var bare å gå på, utbryter Per Jonny Sara (Alta JFF) etter å ha skutt finaleserien uten ett bom.

Bedre gikk det med Eva Kristin Oliversen (Nidaros JSF) som kun trengte to skudd for å sikre tittelen beste dame. Hun skjøt en glitrende finalerunde uten ett bom. Det gjorde også Per Jonny Sara (Alta JFF) og Martin Røsaker (Skien JFF), mens de andre i ledelsen hadde både ett og to bom.

Jo Terje Sagmo (Steinkjer JFF), som ledet etter innledende runder, med hele 74, hadde ikke dagen og klarte ikke å beholde plassen på resultatlisten med seks bom i finalen.

Etter de siste spennende rundene, endte fire mann med 97 treff hver, med omskyting om sølv og bronse.

Ut i 31. skuddet

Knallhard duell til siste minutt, mellom Frode Rundhaug (Nordre Land JSK) og Johan Harstad (Gjemnes JFF).

Per Jonny Sara (Alta JFF) og Henning Øygarden (Kroken JFF) var de første som røk i omskytingen, med to bom hver på de første ti skuddene. Dermed sto kun Frode Rundhaug (Nordre Land JSK) og Johan Harstad (Gjemnes JFF) igjen. Begge hadde full kontroll og skjøt ned due etter due.

Men på 31. skuddet glapp det for Harstad. Spenningen var stor om Rundhaug ville treffe de siste fem duene, eller om vi ville få ny omskyting. De traff han med stødig skyting.

– Jeg skulle også gjerne hatt det gullet, men jeg håper jeg klarer det neste gang! Man blir ikke kvitt meg så lett, sier sølvvinner Frode Rundhaug.

– I morges kunne jeg kjenne pulsen utenpå på t-skjorta. Da ble jeg litt stiv i skytinga, med for mye spenninger i kroppen. Men her på slutten så skjøt jeg sånn jeg skulle skyte, sier Frode Rundhaug etter imponerende innsats på slutten.

Frode Rundhaug kommer fra en skytterfamilie, og med seg hadde han sin far Odd Sverre Rundhaug som vant gull i jegertrap tilbake i 1984.

– Jeg skulle også gjerne hatt det gullet, men jeg håper jeg klarer det neste gang! Man blir ikke kvitt meg så lett, sier sølvvinneren.

Publikum trosset litt regn.
– Jeg la inn en bom, siden jeg ikke har prøvd det før. Jeg skal innrømme at det føltes litt godt, spøker Jonny Meier etter å ha fullført finalen to treff unna å bli med på omskyting om andreplassen. Med små marginer endte han dermed på 11. plass sammenlagt i sitt 40. NM i rekken.
God stemning blant publikum, tross litt surt vær.
Capsen til Martin Røsaker blir både hullete og oransj etter å ha blitt pepret i selskap med flashduer.
Etter å ha fullført finaleserien med 98 poeng mottok den nybakte norgesmesteren i jegertrap kongepokal. Han er første junior som tar kongepokal i en jegertrap.
Det var andrelaget til Steinkjer, Steinkjer JFF 2, som gikk tok prisen for beste lag. Laget besto av Jo Terje Sagmo, Jonny Meier og Ola Hegge, mens A-laget endte på 3. plass fordi en av lagkameratene allerede hadde reist på ferie til Senja, så mindre spennende omskytingen mot besto av tre mot to skyttere.– Tredje- eller andreplass, det er ikke så farlig, gliser Meier og legger til at den lille klubben Steinkjer har bygd opp et godt skyttermiljø den siste tiden.
Etter prisutdeling var det mange som hadde premier med seg i bagasjen hjem.

(Rettelse: I første versjon av artikkelen skrev vi at Martin Røsaker var andre junior i norgeshistorien som tar kongepokal i en haglegren og at den forrige var Tore Brovold i 1997, men dette har vi korrigert fordi han ikke var junior på det tidspunktet).

Powered by Labrador CMS