Skytebaneregister i boks

Etter et års møysommelig arbeid, er NJFF klar med en oppdatert oversikt over alle landets jaktskytebaner.
21. januar 2022

Vet du hvor mange skytebaner som drives av landets jeger- og fiskerforeninger? Svaret er totalt 670 stykker, hvorav 415 leirduebaner (leirduestier og jaktfeltløyper ikke medregnet.) Det forteller skytebanekonsulent Tonje G. Grønvold, etter at hun har nedlagt et årsverk på å skaffe fullstendig oversikt. 

Det har eksistert et register tidligere også, men nesten 20 prosent av banene har vært feilplassert i kartet.

Tonje G. Grønvold – selv mangeårig rifleskytter – kom fra en tilsvarende jobb i Det frivillige skyttervesen (DFS). NJFF bestemte seg for å ta i bruk samme type register som DFS, og dermed var jobben i gang. 

Papirene må være i orden

Grønvold forteller at det har vært en stor jobb å få alt riktig plassert:

– Du kan f.eks. se hvor de ulike banene ligger, lengde, og hvilken himmelretning det skytes mot, sier hun. 

Det skal også legges inn faktainformasjon som leieavtaler, gårds- og bruksnummer, brukskonsesjoner, m.m. Disse siste opplysningene blir ikke offentlige.

Registreringsarbeidet har avdekket at noen baner har mangelfull dokumentasjon på nødvendige godkjenninger, noe som blant annet kan skyldes at papirer blir borte når man skifter styrer. Skytebaneregisteret kan hjelpe til med å legge inn slik informasjon i skyløsningen. 
Se den komplette skytebaneoversikten på skytebaneguide.njff.no.

Emneord: 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå