Skyteprøven for storviltjegere gjennomføres som normalt i år. Illustrasjonsfoto: Torgeir W. Skancke

Skyteprøven går som normalt igjen etter unntak i fjor

Skyteprøven for storviltjegere vil i år bli gjennomført som normalt. Fritaket fra 2020 videreføres ikke, melder Miljødirektoratet.
18. februar 2021

– Siden det er mange jegere som ikke har avlagt skyteprøven siden 2019, er det viktig at prøven nå blir gjennomført som normalt for å sikre dyrevelferden, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Alle som skal på storviltjakt med rifle, må avlegge skyteprøve for storviltjegere hvert jaktår., men på grunn av koronapandemien ble det gitt fritak for jaktåret 2020/2021. Bestått skyteprøve avlagt i 2019/2020 fikk i stedet forlenget varighet.

Dersom smittesituasjonen og eventuelle restriksjoner gjør at det likevel blir umulig å gjennomføre skyteprøven i år, vil Miljødirektoratet gjøre en ny vurdering rundt påske.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå