Skyteprøven for storviltjegere gjennomføres som normalt i år. Illustrasjonsfoto: Torgeir W. Skancke

Skyteprøven går som normalt igjen etter unntak i fjor

Skyteprøven for storviltjegere vil i år bli gjennomført som normalt. Fritaket fra 2020 videreføres ikke, melder Miljødirektoratet.
18. februar 2021

– Siden det er mange jegere som ikke har avlagt skyteprøven siden 2019, er det viktig at prøven nå blir gjennomført som normalt for å sikre dyrevelferden, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Alle som skal på storviltjakt med rifle, må avlegge skyteprøve for storviltjegere hvert jaktår., men på grunn av koronapandemien ble det gitt fritak for jaktåret 2020/2021. Bestått skyteprøve avlagt i 2019/2020 fikk i stedet forlenget varighet.

Dersom smittesituasjonen og eventuelle restriksjoner gjør at det likevel blir umulig å gjennomføre skyteprøven i år, vil Miljødirektoratet gjøre en ny vurdering rundt påske.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Stadig flere kvinner er jegere

Andelen kvinner i jegerregisteret har økt jevnt og trutt. Ved utgangen av jaktåret 2020/2021 var den nesten dobbelt så høy som for 20 år siden.

Staten frifunnet i Høyesterett i ulvesøksmålet fra WWF

Høyesterett mener tre vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen var gyldige. Staten frifinnes i søksmålet fra WWF, som vant delvis fram i lagmannsretten.

Elgjakta økte – rekordmange hjort felt

Hjortene levde farlig i jaktåret 2020/21. Totalt ble det felt 50.100 hjorter, noe som er rekordnotering. Elgjakta hadde økt utbytte for første gang på mange år.

På forsiden nå