Mann fikk lavere straff for forsøk på å avlive elg med jekk

En dom fra tingretten på 120 dagers fengsel ble nylig redusert til 90 dager for en mann som prøvde å avlive en elg med en biljekk på Fosen i Trøndelag.
12. februar 2020

Mannen og en kamerat hadde vært på fest og kom ifølge sin forklaring gående langs veien da de traff på en kvinne som hadde kjørt på en elg. Dyret lå hardt skadet ved siden av veien. Til politiet oppga mannen at sjåføren ikke hadde lyktes å få kontakt med politi og viltnemnd og at vedkommede deretter hadde dratt fra stedet. 

Mannen, som var beruset, grep til en biljekk og slo elgen flere ganger før den ble liggende stille. Dyret ble funnet av viltnemnda neste dag. Spor på stedet tydet på at elgen hadde forsøkt å slepe seg fremover etter forbeina etter slagene, skriver Rett24

Politiet klarte aldri å spore opp kvinnen som skal ha kjørt bilen. De fikk imidlertid tilgang til en video av avlivningsforsøket, som ble filmet av mannens kamerat. Hovedtiltalte ble først dømt i tingretten til 120 dagers ubetinget fengsel for grov vold mot dyr, mens kameraten fikk 90 dager for medvirkning.

Etter ny behandling i lagmannsretten er nå straffen redusert til 90 dagers ubetinget fengsel. Frostating lagmannsrett la til grunn at den tiltalte mannen ikke hadde hatt annen hensikt enn å avlive elgen, men at fremgangsmåten var uforsvarlig.

Siste fra Jakt

Rakkelhaner kan få levedyktige avkom

Trodde du rakkelhanen ikke kunne formere seg? Tro om igjen. Genetiske analyser hos Norsk institutt for naturforvaltning (NINA) viser nå at denne krysningen mellom orrfugl og storfugl kan være fruktbar og få levedyktig avkom ute i det fri.

Tester ut villsvinfeller

Norske myndigheter ønsker færrest mulig villsvin på et minst mulig område i Norge. Nå tas egne villsvinfeller i bruk som et ledd i å begrense spredningen.
Rypejakt:

Når brunt blir hvitt

Når høsten er i ferd med å gå over til vinter, blir rypejakta straks mer krevende. Men rypene er fortsatt å komme på talefot med i månedsskiftet september-oktober ...

På forsiden nå