Mann fikk lavere straff for forsøk på å avlive elg med jekk

En dom fra tingretten på 120 dagers fengsel ble nylig redusert til 90 dager for en mann som prøvde å avlive en elg med en biljekk på Fosen i Trøndelag.
12. februar 2020

Mannen og en kamerat hadde vært på fest og kom ifølge sin forklaring gående langs veien da de traff på en kvinne som hadde kjørt på en elg. Dyret lå hardt skadet ved siden av veien. Til politiet oppga mannen at sjåføren ikke hadde lyktes å få kontakt med politi og viltnemnd og at vedkommede deretter hadde dratt fra stedet. 

Mannen, som var beruset, grep til en biljekk og slo elgen flere ganger før den ble liggende stille. Dyret ble funnet av viltnemnda neste dag. Spor på stedet tydet på at elgen hadde forsøkt å slepe seg fremover etter forbeina etter slagene, skriver Rett24

Politiet klarte aldri å spore opp kvinnen som skal ha kjørt bilen. De fikk imidlertid tilgang til en video av avlivningsforsøket, som ble filmet av mannens kamerat. Hovedtiltalte ble først dømt i tingretten til 120 dagers ubetinget fengsel for grov vold mot dyr, mens kameraten fikk 90 dager for medvirkning.

Etter ny behandling i lagmannsretten er nå straffen redusert til 90 dagers ubetinget fengsel. Frostating lagmannsrett la til grunn at den tiltalte mannen ikke hadde hatt annen hensikt enn å avlive elgen, men at fremgangsmåten var uforsvarlig.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå