Hvor blir den tradisjonelle mannen av i satsingen på kvinner, barn og unge – overlatt til seg selv? Illustrasjonsfoto: andreonegin/iStockphoto

– Det er ingen som snakker om mannen

I en årrekke har NJFF har satset på kvinner, barn og unge. Men hva med mannen – er han helt glemt?
05. desember 2019

Du har hørt det før: Vi må jobbe for mangfoldet av jegere, fiskere og friluftsfolk, og satse på kvinner, barn, ungdom og flerkulturelle. Men hva med hva med den typen det er flest av i skogen og i elva: mannen? Er det slik at han drukner i spesialopplegget for alle andre grupper?

Det er ingen «hvit mann som pusher 50» som utfordrer NJFF i dette spørsmålet, men Ann Eva Isaksen (55) fra Lenvik på Senja. Elgjeger og 2. nestleder forbundsstyret. Vi treffer henne en jaktdag i hjemtraktene, som eneste kvinne blant 13 mannfolk i laget.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå