Norgesrekorden til Terje Thorsen, felt ved Solum, Skien i Telemark i 2005, er fortsatt det eneste norske rådyrgeviret som er målt til over 200 poeng. Foto: privat

20 på topp – norske bukkegevir

Her har du oversikten over hvor og når de 20 største bukkene i Norge er felt.
14. august 2019

Fra fjorårsjakta fikk NJFFs trofédommere 481 bukkegevir til oppmåling. Av disse oppnådde 136 gevir gullkravet på 130 poeng. Det viser at en «gullbukk» sitter langt inne, men ikke er umulig. En plass på adelskalenderen er derimot nesten som å vinne i Lotto. Tre nye gevir inn på «Topp-20 » fra jakta i 2018, er uvanlig kost.

Se også: Trysil-bukk ble Årets gevir.

Rådyrlandet

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

På forsiden nå