Norgesrekorden til Terje Thorsen, felt ved Solum, Skien i Telemark i 2005, er fortsatt det eneste norske rådyrgeviret som er målt til over 200 poeng. Foto: privat

20 på topp – norske bukkegevir

Her har du oversikten over hvor og når de 20 største bukkene i Norge er felt.
14. august 2019

Fra fjorårsjakta fikk NJFFs trofédommere 481 bukkegevir til oppmåling. Av disse oppnådde 136 gevir gullkravet på 130 poeng. Det viser at en «gullbukk» sitter langt inne, men ikke er umulig. En plass på adelskalenderen er derimot nesten som å vinne i Lotto. Tre nye gevir inn på «Topp-20 » fra jakta i 2018, er uvanlig kost.

Se også: Trysil-bukk ble Årets gevir.

Rådyrlandet

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå