Christiane Hermansen (12) fra Ridabu har aldri skutt før, men får kyndig veiledning fra leder av rekruttutvalget i Vang JFF, Kjell Erik Dahl.

Unikt familietilbud

Under hele mesterskapsuka på NM-elg, som foregår på Gåsbu skyteanlegg, har Vang JFF hatt familietilbud om skyting med kal. 22 mot elg- og rådyrfigurer.
19. juli 2019

– Alle som vil får prøve seg, også voksne unger. Dette gjør vi for å øke rekrutteringa, sier leder av rekrutteringsutvalget i Vang JFF, Kjell Erik Dahl, og legger til at tilbudet er sponset av fylkeskommunen. 

Så langt har 62 unger ned i fireårsalder fått prøve seg, og daglig skytes det nærmere 1500 skudd. En kjempesuksess, forteller Dahl.

Dagen før finaleskytinga leder Anneline Tangen fra Sauherad JSL mesterskapet med 125 poeng. For første gang i historien leder en kvinnelig elgskytter. Vi krysser fingrene før finalen. Like bak lurer et kobbel av skyttere med 124 poeng, deriblant fjorårsvinner Magne Holmbro fra Høland JSK.  

Følg Jakt & Fiske på Facebook for siste nytt.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå