Den 48 år gamle mannen som sitter varetektsfengslet i Sverige, er også siktet for en rekke andre forhold.

Norsk villsvin­jeger tiltalt for draps­forsøk i Sverige

En 48 år gammel Buskerud-mann er tiltalt for drapsforsøk i Sverige etter å ha skutt mot en jogger.
22. mars 2019

Villsvinjegeren fra Buskerud er tiltalt for å ha skutt en 75 år gammel mann i hofta. 

Hendelsen skal ha skjedd 29. november i fjor da fornærmede var ute på joggetur i Skåne i Sør-Sverige. Området brukes av norske villsvinjegere, skriver  NRK som først omtalte saken.

Nordmannen har sittet fengslet i Sverige siden begynnelsen av februar.

I tillegg til drapsforsøk er den norske jegeren tiltalt for flere grove brudd på lovverket knyttet til utøvelse av jakt. 

I en pressemelding fra  Åklagarmyndigheten går det fram at mannen også er siktet for ulovlig bruk av ammunisjon, bruk av varmekikkert uten tillatelse, samt seks tilfeller av ulovlig jakt på rev og rådyr i mørket.

Mannens forsvarer, advokat Jorge Concha, sier til  NRK at den 48 år gamle villsvinjegeren ikke erkjenner straffskyld for noe lovbrudd.

Han erkjenner imidlertid å ha skutt joggeren, men hevder at det var et uhell.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå