Jegerne får fra i år mulighet til å få jegeravgiftskortet digitalt på mobilen istedenfor å ta det med seg i sekken når de skal på jakt. Ill. foto: Torgeir W. Skancke

Jegerne blir digitale

Jaktåret 2019–2020 starter 1. april og nytt i år er at både betaling og dokumentasjon av betalt jegeravgift nå er digitalisert.
22. mars 2019

Dermed slipper jegerne å ta med seg jegeravgiftskortet når de skal ut på jakt.

Alle som skal drive med jakt, lisensfelling eller fangst, må ha betalt denne avgiften. Pengene går inn i viltfondet og brukes til å styrke den lokale viltforvaltningen. 

Fram til nå har betaling og dokumentasjon holdt seg langt unna den digitale tidsalderen, og de rundt 300.000 norske jegerne har fått brev og giroblankett i posten.

Men nå blir det enklere.

– Dette blir enklere for jegerne og en effektivisering av forvaltningen. På sikt er målet at det eneste papiret du trenger å ta med deg ut i marka, kommer på «rull», sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Direktoratet har opprettet en digital løsning kalt «Min jegerside» hos Jegerregisteret, og de som benytter denne får jegeravgiftskortet på mobilen.

Fra neste år vil alle jegere få all kommunikasjon via Altinn og Min jegerside.

Selve skyteprøven må nok fremdeles tas ved personlig oppmøte, og vitnemålet på bestått prøve kommer inntil videre fremdeles på papir.

Les også: Vil ha papirløse jegere

Emneord: 

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå