Jegerne får fra i år mulighet til å få jegeravgiftskortet digitalt på mobilen istedenfor å ta det med seg i sekken når de skal på jakt. Ill. foto: Torgeir W. Skancke

Jegerne blir digitale

Jaktåret 2019–2020 starter 1. april og nytt i år er at både betaling og dokumentasjon av betalt jegeravgift nå er digitalisert.
22. mars 2019

Dermed slipper jegerne å ta med seg jegeravgiftskortet når de skal ut på jakt.

Alle som skal drive med jakt, lisensfelling eller fangst, må ha betalt denne avgiften. Pengene går inn i viltfondet og brukes til å styrke den lokale viltforvaltningen. 

Fram til nå har betaling og dokumentasjon holdt seg langt unna den digitale tidsalderen, og de rundt 300.000 norske jegerne har fått brev og giroblankett i posten.

Men nå blir det enklere.

– Dette blir enklere for jegerne og en effektivisering av forvaltningen. På sikt er målet at det eneste papiret du trenger å ta med deg ut i marka, kommer på «rull», sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Direktoratet har opprettet en digital løsning kalt «Min jegerside» hos Jegerregisteret, og de som benytter denne får jegeravgiftskortet på mobilen.

Fra neste år vil alle jegere få all kommunikasjon via Altinn og Min jegerside.

Selve skyteprøven må nok fremdeles tas ved personlig oppmøte, og vitnemålet på bestått prøve kommer inntil videre fremdeles på papir.

Les også: Vil ha papirløse jegere

Emneord: 

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå