Villsvinjegere kan bli smittet av salmonella

Det er funnet salmonellasmitte i villsvin som er felt på Østlandet. Veterinærinstituttet advarer jegere og ber dem være forsiktige.
26. november 2018

– Funnet av salmonella overrasker oss ikke, og vi vet ikke om dyrene bærer flere sykdommer, sier Ole-Herman Tronerud, seniorrådgiver i Mattilsynet.

Villsvinjegere må være nøye med å vaske hender og ikke bruke redskap som er brukt på villsvin til andre områder. Alt utstyr må vaskes godt og rått villsvinkjøtt må ikke komme i kontakt med andre råvarer, er beskjeden fra Veterinærinstituttet.

Myndighetene er i gang med å kartlegge smittestatusen for villsvin i Norge.

Villsvin er i ferd med å reetablere seg i Norge etter å ha vært utryddet i mange år. I dag er det omkring 1.000 villsvin i Norge, enkelte anslag sier at det vil være om lag 20.000 villsvin i landet om 10 til 15 år, men hvor raskt bestandene vil øke i Norge hersker det uenighet om.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå