Annonse

Test av Brynje Expedition Jacket

Brynjes skalljakke holder uværet ute

Varm på kroppen, kald på skallen.
Varm på kroppen, kald på skallen.

Brynje har for første gang laget en skalljakke. Brynje Expedition Jacket er et vellykket prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Brynjes første skalljakke er et vellykket prosjekt.
Brynjes første skalljakke er et vellykket prosjekt.

Brynjes nye eksepdisjonsjakke er laget for høyfjellet. Vi ble tilsendt et testeksemplar i str. large, som er hakket over hva jeg vanligvis bruker. Det er imidlertid ikke tilfeldig.

Takket være en romsligere passform, får du da plass til flere mellomplagg inni jakka. Til fjells, eller på vidda, skifter været raskt, og da skal det være nok plass til en ekstra dunjakke eller ullgenser.

Hetta er også svært romslig, her får du plass til hjelmen du bruker når du setter utfor bratte fjell med ski på beina. En brem (wire) gjør den enkel å justere, slik at sikten forblir god, og vinden stenges ute.

Det mest innovative med jakka er imidlertid nettingen i ryggen. Denne utgjør faktisk en stor forskjell når du går med tung sekk, eller når sola varmer ekstra godt. I motsening til min tradisjonelle Gore-Tex bekledning, oppleves fukttransporten som langt bedre i denne jakka.

Membranen er laget av sveitsiske Schoeller, den er behagelig elastisk, nokså lydsvak og puster svært godt. I tillegg er den selvsagt vind- og vanntett.

Jakka har svært komfortable mansjetter med borrelås, som hindrer nedbør og vind å trenge inn. Mansjettene er imidlertid såpass smale at du må ha polvottene utenpå. Her er det festemulighet for vottene, men kun plass til vanter eller tynne hansker inni.

På innsida av kragen ligger et tynt fleecelag, som gir behagelig beskyttelse over haka. Jakka har en rekke smarte innerlommer, hvor du kan hekte fast verdisaker, nøkler og diverse småting.

Den har god ventilasjon med glidelås under armene, og strekker seg akkurat nedover baken. Membranen «bråker» lite, og framstår like vanntett og ventilerende etter ett års bruk. Brynjes første skalljakke er en positiv overraskelse, og er til å stole på når uværet kommer.

Nettingen i ryggen bidrar til bedre ventilering.
Nettingen i ryggen bidrar til bedre ventilering.

Brynje Expedition Jacket

PRODUKTFAKTA: Trelags skalljakke med fireveis stretch, beregnet for høyfjell og ekspedisjonsbruk. Har Brynje super thermo netting på skuldre og øvre del av ryggen. Har tapede sømmer og vanntette YKK-glidelåser (med stormklaff i front). Materialer: Schoeller WB fromula fabric med C-change hydrofil membran. Vannsøyle: 20 000 mm. Vekt: 950 g.

LEVERANDØR: Brynje AS, tlf. 33 18 33 00, www.brynje.no

PRIS: kr 6599,-

TERNING: 5


Powered by Labrador CMS