Med 87,5 poeng av 100 mulige, kapret Olga og Øydis den gjeve kongepokalen under helgas blodspor-NM på Kongsberg.

Kongepokalen til dvergdachs

Strihåret dvergdachshund Wervest`s Olga, med fører Øydis Kveta, kapret kongepokalen under helgens norgesmesterskap i blodspor på Kongsberg.
03. august 2020

Ekvipasjen gikk til topps med 85,75 poeng, og var en av kun to ekvipasjer som kom seg gjennom to dagers sporarbeid under årets NM, hvor 30 ekvipasjer stilte til start. NM ble arrangert av Vestfold-Buskerud Dachshundklubb.

NM-vinneren fikk et utfordrende spor, i bratt terreng med mye kratt og nært et aktivt grevlinghi. Dommerne bemerket en iherdig hund med mye energi og god framdrift, også på prøvens andre dag, da mange av de andre hundene framstod som slitne.

Viltrikt

Lørdag morgen startet 30 hunder på sitt kilometer lange elitespor. Kun 10 ekvipasjer mestret dagens forhold. I stekende sol og opp mot 30 grader i varierende terreng fra myr til tørre kvitmoserabber, sporet hunder med førere i ganske så vilttette områder. Mange av hundene gikk da også av blodsporet og slo over på ferske spor av kryssende vilt. Hjort, elg, rådyr, rev og grevling, i tillegg til skogsfugl og beitedyr, vanskeliggjorde sporgangen for mange.

Kun to i mål

De ti finalistene dro ut igjen søndag, da med to dommere per ekvipasje. Til tross for overskyet vær og lavere temperatur kom kun to hunder til mål; strihåret dvergdachs Wervest`s Olga, og flatcoated retriever Lysholttunets Maggie med fører Linda Eirin Lynum, som tok andreplassen med 68,25 poeng.

Eliteklasse (EK) blodspor ble innført av NKK i 2019, som en ny konkurranseklasse for blodspor. Sporet er 1000 meter langt, og legges i varierende terreng med 3 dl blod. Sporstarten er merket, men ikke fluktretningen, og sporet har underveis fire vinkler, to blodopphold på ti meter – det ene av dette i en vinkel, og to sårleier. I sporslutten ligger en viltdel som hunden skal markere. Sporet skal illustrere et ettersøk etter et skadet hjortevilt.

Emneord: 

Siste fra Hund

Fuglehundklubbens forbund fikk avslag på søknad om utsetting av fasan og rapphøns over fem år. Nå ligger klagesaken hos klima- og miljødepartementet. Foto: Andyworks / iStockphoto
Utsetting av fasan og rapphøns:

Nå må klima- og miljødepartementet avgjøre om det blir utsetting

Miljødirektoratet avslo FKFs søknad om å sette ut fasan og rapphøns over fem år. Nå ligger klagesaken hos departementet. – Blir helt feil å bruke naturmangfoldloven mot oss når vi prøver å skaffe mer kunnskap, sier leder.
Arbeiderpartiets Sverre Myrli mener hundens rettssikkerhet er styrket i den nye hundeloven. Foto venstre: Stortinget / Foto høyre: Jo Straube
Hundeloven:

Mener NJFF kom med gode innspill til ny hundelov

Sverre Myrli (Ap) mener jakthundens rettssikkerhet er styrket i den nye hundeloven.
Rasmus Hansson (MDG), fremmet forslag om å presisere at kommunene må holde seg innenfor lovverket når det skal lages en veileder til den nye hundeloven. Forslaget, som ble fremmet etter innspill fra NJFF, ble sablet ned i Stortinget. Foto venstre: Jo Stra

Fremmet NJFF-forslag – ble sablet ned i Stortinget

Etter innspill fra NJFF, fremmet Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Venstre (V) forslag som skulle få kommunene som hyppigst bruker utvidet båndtvang til å skjerpe seg.

På forsiden nå