Kvinner til­talt for bruk av strøm­hals­bånd på hunder

To kvinner tilknyttet et hundepensjonat i Trøndelag er tiltalt for å ha satt strømhalsbånd på minst 40 hunder for å hindre dem i å bjeffe.
30. september 2019

Den daglige lederen ved hundepensjonatet skal ha satt strømhalsbånd på 40 hunder minst 55 ganger i tidsrommet 1. januar 2015 til 2. mai 2018, skriver  Trønder-Avisa

Kvinnen solgte seg ut våren 2018 og er ikke lenger tilknyttet hundepensjonatet. Hun erkjenner ikke straffskyld, ifølge hennes forsvarer, advokat Anders Kjøren. 

En ansatt ved hundepensjonatet er tiltalt for å ha brukt strøm mot 30 hunder. 

Ifølge tiltalen skal kvinnene ha brukt strømhalsbånd for at hundene ikke skulle bjeffe, skriver  VG

Saken ble oppdaget ved at en annen ansatt ved pensjonatet tipset Mattilsynet om praksisen. Tiltalen er bygget opp etter gjennomgang av chatteloggen mellom de to tiltalte kvinnene. 

– Vi mener chatten mellom dem beviser utstrakt bruk av strømhalsbånd, sier politiadvokat Amund Sand ved Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa. 

Forsvareren for den ansatte kvinnen, advokat Kjell Horseng, har ikke pratet med sin klient og vet ikke ennå hvordan hun stiller seg til tiltalen.

Saken er berammet i Inntrøndelag tingrett 27. og 28. november i år.

Emneord: 

Siste fra Hund

Hundebein trekkes tilbake etter påvist salmonella

Det er påvist salmonella i en type hundetyggebein solgt i flere dyrebutikker rundt om i landet. Produsenten trekker tilbake det aktuelle partiet.

Hunder avlives daglig ved svenskegrensa

Avlivning av valper som forsøkes å smugles inn i Sverige er blitt en vanlig foreteelse ved tollstasjonen ved Øresundbroen.

Ta hensyn når kulda biter

I vinter har det bokstavelig vært bikkjekaldt i lange perioder. I streng kulde øker risikoen for at din firebente jaktkamerat kan få frost- og kuldeskader. Ta ekstra hensyn i kulda, kle på hunden og unngå veisalt, råder ekspertisen.

På forsiden nå