Norsk Elghund Grå, ON Kvikk og Herbrand Skriudalen gikk helt til topps i Årets jakthund 2019. Foto: Hanne Simonsen

ON Kvikk ble Årets jakthund 2019

- Jeg er veldig overrasket over å gå helt til topps her, men desto mer glad!
11. august 2019

Det sa Herbrand Skriudalen fra Nore, like etter at NJFFs generalsekretær Eldar Berli hadde utropt norsk elghund grå, ON Kvikk til Årets jakthund under De Nordiske Jakt- og Fiskedagene på Elverum, lørdag ettermiddag. 

I sin vurdering av kandidatene til Årets jakthund, påpekte juryen at ON Kvikk er en gråhund med ekstremt gode resultater i ung alder, uansett elghundrase i Norden. I tillegg til den høythengende pokalen, fikk vinneren også med seg en Garmin Alpha 100 med T5 til snaut 8000 kroner, som var hovedpremien til beste hund. 

Toer i årets konkurranse ble den to år gamle basseten Hjortefall’s Duke til Terje Marstein, Skollenborg, mens norsk elghund sort, Rocky, til Berit Grøtteland Helland fra Viksø i Rogaland ble nummer tre. 

Juryen hadde i år 23 kandidater til vurdering, og konkurransen var jevnere enn noen gang. 

De tre som nådde fram til Elverum og kåringen 10. august, er alle fremragende representanter for sine respektive raser, fastslo juryen.

Emneord: 

Siste fra Hund

Hvem kan redde basset Singo?

En jakthund møter mange farer på sin ferd, og mange mister livet i forsøket på å ta seg over strie elver. Vi ble med på en dramatisk redningsaksjon i Skjåk.
Lokale båndtvangsforskrifter:

Flere kommuner trosser hundeloven

– Det er lett å finne eksempler på at kommuner tar seg til rette langt utover det som var hundelovens intensjon. Flere vedtar egne båndtvangsforskrifter som klart er i strid med loven.

Vi kårer Norges beste jakthund

For 23. gang kårer Jakt & Fiske landets beste jakthund. De tre beste får premier fra Garmin til en verdi av drøyt 17 000 kroner.

På forsiden nå