Norsk Elghund Grå, ON Kvikk og Herbrand Skriudalen gikk helt til topps i Årets jakthund 2019. Foto: Hanne Simonsen

ON Kvikk ble Årets jakthund 2019

- Jeg er veldig overrasket over å gå helt til topps her, men desto mer glad!
11. august 2019

Det sa Herbrand Skriudalen fra Nore, like etter at NJFFs generalsekretær Eldar Berli hadde utropt norsk elghund grå, ON Kvikk til Årets jakthund under De Nordiske Jakt- og Fiskedagene på Elverum, lørdag ettermiddag. 

I sin vurdering av kandidatene til Årets jakthund, påpekte juryen at ON Kvikk er en gråhund med ekstremt gode resultater i ung alder, uansett elghundrase i Norden. I tillegg til den høythengende pokalen, fikk vinneren også med seg en Garmin Alpha 100 med T5 til snaut 8000 kroner, som var hovedpremien til beste hund. 

Toer i årets konkurranse ble den to år gamle basseten Hjortefall’s Duke til Terje Marstein, Skollenborg, mens norsk elghund sort, Rocky, til Berit Grøtteland Helland fra Viksø i Rogaland ble nummer tre. 

Juryen hadde i år 23 kandidater til vurdering, og konkurransen var jevnere enn noen gang. 

De tre som nådde fram til Elverum og kåringen 10. august, er alle fremragende representanter for sine respektive raser, fastslo juryen.

Emneord: 

Siste fra Hund

Lær elghund av en mester

Anita Skedsmo er et stjerneskudd i jakthund-Norge. Hvordan lykkes med en god elghund? Vi hang med Anita et par døgn i elgskogen for å høre hennes beste tips. Les og lær.

Nye tilfeller av blodig hundediaré

Det er registrert flere nye tilfeller av blodig diaré blant hunder i Norge, som minner om det omfattende og uavklarte sykdomsutbruddet i fjor høst.

Anitas Kompis ble årets jakthund

– Dette er litt uvirkelig. Helt ærlig trodde jeg dachsen kom til å vinne.

På forsiden nå