Annonse

Speldragets J-The Boss er «Årets jakthund» 2023

Evnen til å komme i fugl og at han er en djerv reiser, det er hva jeg verdsetter høyest, sier Rune Fossum, som eier dobbelt NM-vinner og Årets jakthund, Boss, sammen med Anita Inderdal.
Evnen til å komme i fugl og at han er en djerv reiser, det er hva jeg verdsetter høyest, sier Rune Fossum, som eier dobbelt NM-vinner og Årets jakthund, Speldragets J-The Boss, sammen med Anita Inderdal.

I 2016 ble strihåret vorsteher Speldragets Golddigger kåret til Årets jakthund. I år var det sønnen Boss som var sjefen på Elverum.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er helt utrolig! Å bli kåret til Årets jakthund overgår alt annet det er mulig å vinne i jakthund-Norge.

Det sa en strålende glad Rune Fossum (52) fra Steinkjer da hans fem år gamle strihåret vorsteher Speldragets J-The Boss ble utropt til Årets jakthund under De Nordiske Jakt- og Fiskedagene på Elverum, lørdag 12. august.

Hvordan setter du et nordisk mesterskap til en fire år gammel dachs opp mot en serie toppresultater til en fem år gammel dunker? Jaktprøver for de ulike rasene er som kjent ulike, både i form og poengsanking.

Dobbel norgesmester

– Et visst skjønn kommer vi aldri utenom. I år ble vi likevel fort enige om at vorsteher Speldragets J-The Boss hadde den sterkeste CV-en av de tre nominerte hundene til pallplass, sa seremonimester og jurymedlem Bjarne Oppegård i NJFF, etter at avgjørelsen hadde falt.

To NM-titler

Speldragets J-The Boss kunne vise til en fantastisk prøvesesong i 2022, med intet mindre enn to NM-titler! Og det i to så vidt forskjellige biotoper som NM Skog og NM Høyfjell Vinter.

– Du kan telle på én hånd de fuglehundene som har vunnet to NM-titler individuelt. Boss er den første vorstehhund som har greid det, supplerer jurymedlem Eva Pedersen i NKK.

Sponsor Garmin og Jakt & Fiske gratulerer de to- og firbeinte!

Strihårdachsen D-Buster og eier Lars Ola Rustad (ytterst til høyre) feiret tredjeplassen under kåringen av Årets jakthund under De nordiske jakt- og fiskedagene. Andreplassen gikk til dunkeren Gåvålias Bella og eier/oppdretter Hans Christian Pedersen (ytterst til venstre). Den gjeve prisen som Årets jakthund gikk Rune Fossum og strihårsvorsteh Speldragets J-The Boss (i midten). NJFFs Bjarne Oppegård har vært med i juryen siden kåringen startet for 25 år siden, og leste opp samtlige hunders imponerende merittliste.
Eva Pedersen (til høyre) delte ut prisen Årets jakthund til Rune Fossum og hans strihårede vorsteh Speldragets J-The Boss. Til venstre Hans Christian Pedersen med sin prisvinnende dunker Gåvålias Bella, som havnet på andreplass.
Fra venstre: Hans Christian Pedersen og dunkeren Gåvålias Bella havnet på andreplass. Rune Fossum og vorstehhunden Speldragets J-The Boss stakk av med seieren under kåringen av Årets jakthund, mens Lars Ola Rustad og den strihårede dachsen D-Buster gikk tredjeplassen.
Powered by Labrador CMS