Annonse

Test av Seleverkstedets Togo

Hundekløv for langturer

Trenger du en slitesterk og stabil kløv til langturer, er Seleverkstedets Togo verdt en nærmere titt.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Gjennom to sesonger har vi brukt den norskproduserte kløven på flere langturer, og det positive førsteinntrykket har på ingen måte blitt gjort til skamme. Kløven har romslige og solide sidevesker, og en ergonomisk utforming som sikrer trygg og komfortabel bæring. Ved montering tres regulerbare polstrede brystreima enkelt over hundens hode, slik at kløven faller naturlig over ryggen.

En midtre og bakre strikk (begge med hurtigspenner) festes under hundens bryst/mage, og holder kløven på plass. Selv når hunden tumler ned bratte skrenter eller den senker hodet for å drikke, opplever vi at kløven ligger stabilt der den skal. Kløv og remmer er godt polstret og gir god bærekomfort for hunden.

Test: Ly hundesovepose fra Non-stop dogwear

Bakfeste til hundekobbel har fast forbindelse til brystreim (sikring), og gir et glidende feste til båndet. Dermed dras ikke kløven til siden når hunden eventuelt trekker skjevt i forhold til fører.

Velg riktig størrelse

Det er vesentlig å kjøpe kløv tilpasset hundens størrelse. Mål (AA-Mål) på din hund fra hundens albue, over ryggen og ned til albue på den andre siden. (Albuespissen er det øverste synlige leddet på forbeinet.) Togo-kløv størrelser i AA mål: Min:i 50–55 cm, XXS: ca. 57 cm, XS: ca. 61 cm, S: ca. 65 cm, M: ca. 71 cm, L: ca. 82 cm, XL: ca. 92 cm, XXL: ca. 102 cm

Pakk riktig

Kløvens festeanordninger og konstruksjon gir et suverent utgangspunkt for balansert og stødig bæring, men det fordrer at du sørger for likevekt mellom veskene, og at kløven er pakket riktig og balansert.

Pakk det tyngste nederst, fremst og nærmest hunden. Tips: Ved ubalanse mellom veskene, kan man justere dette ved å plassere en liten stein ytterst i den letteste veska.

Romslig og praktisk

De romslige sideveskene er begge utstyrt med snølås. I det overliggende lokket, som beskytter veskeåpningene, finnes to mindre glidelåslommer egnet til småting du vil ha lett tilgang til.

Test: Breeders kløv

En kraftig hevereim under lokket, som går fra veskekant til veskekant, kan enkelt strammes for å løfte tungt lastede kløvvesker ut fra hundens sider, dette for å unngå friksjon/gnagsår mot overarmen og albuledd. Slitesterkt og kraftig skinn i front og på hver side av veskene gir god beskyttelse under røff bruk.

Togo er kort og godt en robust kløv med gjennomtenkte detaljer som sikrer trygg og komfortabel bæring for din firbeinte sherpa. Kløven er ikke av de rimeligste, men her får du det du betaler for.

Seleverkstedets Togo

PRODUKTFAKTA: Solid og romslig kløv i skinn og 1000-denier-belagt nylonstoff. Sidevesker med snølås, topplokk med to glidelåslommer. Vekt i str. L: 2kg. Mål: 30x30x10.

PRIS: KR 3399,-

LEVERANDØR: Fjellpulken AS, www.fjellpulken.no

KARAKTER: 6

Powered by Labrador CMS