Annonse

Test av «Møysalen» og «Longyearbyen»

Test av skinnluene «Longyearbyen» og «Møysalene»
Luen «Longyearbyen»

Skinnluer som varmer

Naturprodukter går aldri av moten. Og skal du ha ny lue som duger i kulda, er det bare å klikke deg inn på skinnlue.no først som sist.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Materialer av tre og ull har så gode egenskaper, at så lenge konstruksjonen er god, kan de ferdige produktene gi langt mer «tekniske» konkurrenter bank. Det er også befriende at småbedrifter tør satse nytt og gammelt på én gang. Slik også med Skinnlue.no i Kabelvåg, som produserer disse luene.

Møysalen.
Møysalen.

Vi har testet to modeller. Den ene, Møysalen, er ei tradisjonell «russisk» klaffelue, med øreklaffer du enten kan knyte i halsen eller på toppen. Ulla er tett, tjukk og myk. Den andre, Longyearbyen, likner mer ei pilotlue med lange klaffer. Her er ulla/ skinnet en tanke tynnere og mer krøllete.

Luene gir et solid inntrykk. Det viktigste er ullas naturgitte egenskaper. Den er varm og puster meget bra. Vi har brukt flere typer klaffeluer med diverse typer fôr og påsydd pels. De isolerer bra nok, men disse luene i rent skinn og ull fungerer langt bedre når du er i aktivitet, fordi overskuddsvarme og svette slipper lettere ut. Et annet lite pluss, sammenliknet med en del strikkede ulluer, er at skinnluene ikke klør.

Vi har noen små innvendinger: Vi bestilte begge luene i XL, men Longyearbyen-modellen vi fikk tilsendt oppleves som noe tettsittende. Den lille festespenna er heller ikke helt ideell å løsne eller stramme i kulda. Når nordavinden blåser surt i lende, kunne også luebremmen gått hakket lengre ned over øynene.

Litt synd, siden vi falt for denne modellens utradisjonelle design. Noen av disse detaljene kan sikkert variere fra eksemplar til eksemplar, så jeg ville nok foretrukket å prøve luene i butikk. Men foreløpig er skinnlue.no etter det vi forstår en ren nettbutikk. Hvis lua ikke sitter helt ordentlig, er det sikkert også mulig å sende i retur og bytte.

Modellen Møysalen satt som støpt på undertegnede: Litt romsligere, passe lavt snitt over øynene, og lærreimer som er enkelt å knyte opp og igjen. Alt i alt: dette er bra!

«Møysalen» og «Longyearbyen»

Skinnluer. Tradisjonelle, håndlagde «BF» klaffeluer i saueskinn.

«Longyearbyen» er laget av Corriedale saueskinn, mens «Møysalen» er av Shearling saueskinn. Leveres i str L (58 - 59 cm i omkrets) og XL (60 - 61 cm i omkrets). Fordi luene er håndlagde, kan de ifølge produsenten variere noe i størrelse.

PRIS: Møysalen: 1199,- kr. Longyearbyen: 1299,- kr.

LEVERANDØR: Skinnlue.no, skinnlue.no, tlf: 91 56 00 50.

KARAKTER:

«Møysalen»: 6

«Longyearbyen»: 4

Powered by Labrador CMS