Test av "Møysalen" og "Longyearbyen"

Skinnluer som varmer

Naturprodukter går aldri av moten. Og skal du ha ny lue som duger i kulda, er det bare å klikke deg inn på skinnlue.no først som sist.

Publisert

Materialer av tre og ull har så gode egenskaper, at så lenge konstruksjonen er god, kan de ferdige produktene gi langt mer «tekniske» konkurrenter bank. Det er også befriende at småbedrifter tør satse nytt og gammelt på én gang. Slik også med Skinnlue.no i Kabelvåg, som produserer disse luene.

Vi har testet to modeller. Den ene, Møysalen, er ei tradisjonell «russisk» klaffelue, med øreklaffer du enten kan knyte i halsen eller på toppen. Ulla er tett, tjukk og myk. Den andre, Longyearbyen, likner mer ei pilotlue med lange klaffer. Her er ulla/ skinnet en tanke tynnere og mer krøllete.

Luene gir et solid inntrykk. Det viktigste er ullas naturgitte egenskaper. Den er varm og puster meget bra. Vi har brukt flere typer klaffeluer med diverse typer fôr og påsydd pels. De isolerer bra nok, men disse luene i rent skinn og ull fungerer langt bedre når du er i aktivitet, fordi overskuddsvarme og svette slipper lettere ut. Et annet lite pluss, sammenliknet med en del strikkede ulluer, er at skinnluene ikke klør.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Powered by Labrador CMS