Annonse

Test av Petzl IKO Core hodelykt

Test av Petzl IKO Core hodelykt

Innovativ lettvekter

Petzl IKO Core er en lett og fleksibel hodelykt godt egnet for moderat aktivitet, leir- og koieliv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Utvalget av hodelykter er blitt enormt, og man finner i dag lykter tilpasset alle tenkelige behov. Om vekt og størrelse ikke har betydning, kan du klare deg med ei lykt til alt.

For turer der grammene teller, kan det være greit å ha et lett alternativ tilgjengelig i turgarderoben. Franske Petzl IKO Core er i så måte ei snerten turlykt verdt en titt. Den gir godt nok lys til trasking på sti og lett jogging i mørket, og plenty med lys til alle gjøremål i teltleiren eller jaktkoia.

Fleksibel

Lykta kommer med oppladbart batteri, men kan også brukes med tre AAA- batte- rier. De to batterialternativene gir hhv. 500 og 350 lumen. Lampehuset har tilt, sju lysdioder og tre styrkenivåer. Disse justeres enkelt med en gummiert knapp innfelt i lyktehodet.

Test: Nextorch myStar R

Knappen er godt nok definert til at den kan betjenes med halvtykke hansker på hendene. Putter du lykta i den medfølgende oppbevarings- posen, gjør den nytten som teltlampe, eventuelt lanterne utendørs.

Tiara-look

Det mest iøynefallende med lykta, er det halvstive, gummierte hodebåndet. Ergonomisk utformingen og gode juste- ringsmuligheter gjør at det sitter svært godt på hodet, og oppleves mer beha- gelig enn man skulle tro ved første blikk. At den gir en viss følelse av å gå med tiara, får så være.

Godt totalinntrykk

For oppbevaring i sekken, lar den seg enkelt flatpakke. Vær imidlertid klar over at du bør bruke oppbevarings- posen for få den til å smette like lett ned i jakkelomma som ei lykt med elastisk hodebånd.

Vi konstaterer, som seg hør og bør, at det ikke er noen tegn til svikt i koblinger eller sammenføyninger etter åtte måneders bruk. IKO Core framstår som ei gjennomarbeidet lykt til en grei pris, godt egnet for aktive friluftsfolk som er opptatt av lett utstyr.

Petzl IKO Core

Lett LED-hodelykt med oppladbart batteri, kan også benyttes med tre AAA-batterier.

Lysstyrke: 350/500 lumen.
Antall ladesykluser (oppladbart): 300.
Ladetid: 3 timer.
Batteritid oppladbart: 2, 5 t på full styrke.
Lyslengde: maks 80 meter.
Vannbeskyttelse: IPX4.
Vekt: 79 gram.

Pris: kr 969,- (selges rimeligere i flere butikker)
Leverandør: www.petzl.com

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS