Annonse

Feriefiskelandet

Prøv havfiske i verdensklasse i sommer

Havfiske på norskekysten er i verdensklasse, og interessen for målrettet fiske har eksplodert det siste tiåret. Her er noen av havfiskespesialist Tommy Egras favorittdestinasjoner.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

1. Farsund Resort–Farsund, Vest-Agder (se bildet over)

En rekke feriehus med høy standard i idylliske Bjørnevågen mellom Farsund og Lyngdal. Tilbyr fiske fra stødige og driftssikre snekker av typen Skager 660 som alle klarer å håndtere.

Perfekt fiskecamp og resort for familien eller en kameratgjeng.

Fisket: Mangfold er stikkordet, det er ikke uvanlig å ta ti ulike arter på en dag. Torsk, sei, lyr, makrell og hyse dominerer, mens dyphavsfiskerne tar brosme og lange. Flatfisk og sjøørret er også vanlig fangst, om man sikter inn på disse.

Les mer på: www.farsundresort.no

Anders Bergesen med en monsterkveite på 145 kilo fra Skjærstadfjorden. Den unike fiskedestinasjonen har stabile kveitefangster året igjennom og er alltid fiskbar, uansett vær.

2. Saltstraumen Brygge–Bodø, Nordland

En av Norges best plasserte fiskecamper – og blant verdens beste sportsfiskedestinasjoner. Med bruset fra Saltstraumen rundt flytebryggene og en utsikt mot verdens sterkeste malstrøm, blir man imponert allerede før fisketuren har begynt. 32 stabile utleiebåter fra Gemi Boats. 188 sengeplasser og 32 leiligheter.

Fisket: Området på ut- eller innsiden av Saltstraumen er og blir en magnet for fisk og sportsfiskere. I tillegg til gode sjanser for kveite, stortorsk og råsterk sei, byr området på uer, brosme og lange. Er du flyndrefan, er rødspettene i området av eventyrlig størrelse.

Sesong hele året, men kveitefisket er best fra april til oktober.

Les mer på: www.sfc.no

Som nabo til Lofoten, er det nok av stortorsk i Steigen.

3. Nordskot Brygge–Steigen, Nordland

Nordskot Brygge er et av de vakreste områdene på norskekysten. Herfra har du utsyn mot den mektige Lofotveggen. Her finner du også et mylder av små holmer og skjær med kritthvite og endeløse sandstrender.

Fisket: Kveitefiskere blir sjeldent skuffet i Steigen. Det fiskes på grunt vann, og kveitene er tallrike. En perfekt destinasjon for den som vil prøve kveitefiske for første gang. Best kveitefiske fra april til november, altså er sommeren midt i toppsesongen. Foreløpig mye upløyd mark for sportsfiske i dypet, men stor lange, brosme og uer er alltid i nærheten. Lite flatfisk og steinbit, mens stortorsk og seifisket er stabilt bra i havet.

Les mer på: www.nordskotbrygge.no

Rorbuene på Å i Lofoten har et spesielt særpreg.

4. Å, Nordic Sea–Angling–Lofoten, Nordland

Campen har på få år vist sitt fiskepotensial – og elleville fangster. En rekke dedikerte havfiskere søker seg hit. Guidebåt med enkeltplasser kan bestilles for dem som ikke inngår i en fiskegruppe. Mat og drikke i restauranten er alltid tilgjengelig for hele familien.

Fisket: Som en ny, men likevel gammel fiskeplass, kan campen vise til en imponerende fangststatistikk. Nyeste trend er popperfisket etter jagende storsei i overflaten, men

målrettet fiske etter stor kveite skal ikke glemmes. Uvanlig godt storseifiske, spesielt på sommeren og høsten. Stabilt skreifiske på våren. Artsfiske etter brosme, lange, uer og andre dyphavsfisker er stabilt bra. Store flatfisk for dem som er villige til å prøve.

Sesong: 11. april–10. oktober.

Les mer på: www.nordic-sea-angling.no

Sørøyas desidert største fiskecamp har fire bryggepartier som dette, mer enn 30 Kvernø- båter og flere utleiehytter, i tillegg til hotellet.

5. Sørøya Big Fish Adventure–Sørøya, Finnmark

Av mange ansett som Norges beste havfiskedestinasjon- uansett fiske. Sørøya Big Fish Adventure har eget hotell, flott meny og hytter for å ta imot sportsfiskere som ankommer den værharde øya. Med flyplassen på Hasvik rett i nærheten, er man ikke lenge i transitt før flytedressen er på og agnet er på vei ned i dypet. Fiske etter kveite, torsk og sei i verdensklasse, og nye rekorder tikker stadig inn. Det som gjør området ekstra spennende, er det enorme artsfisket som er tilgjengelig, og størrelsen på fisken. Ørretfisket på den store øya er for øvrig i stil med resten. Imponerende.

Fisket: Med erfarne guider på campen, og en flåte på 30 toppriggede utleiebåter, er dette den største fiskecampen på Sørøya. Her har du bedre sjanser enn de fleste andre steder til å få selve drømmefisken. Kveite har blitt stedets hovedattraksjon. Også det ekstremt gode artsfisket tiltrekker seg mange havfiskere. Husk å bestille en bagasje ekstra til flyturen hjem –til fiskefileter !

Les mer på: www.bigfishadventure.no

Alle medlemmer av NJFF får 10 prosent rabatt på destinasjoner hos Din Tur. Kanskje oppfylles kveitedrømmen også …

Medlemsrabatt på rorbuferie og hytter på kysten

Medlemmer av Norges Jeger- og Fiskerforbund får 10 % rabatt på destinasjoner hos Din Tur (www.dintur.no). Det er ca. 170 forskjellige destinasjoner å velge mellom, og du finner alt fra vanlige familiehytter, til rorbuer og høystandard feriehus.

Hva med en tur til Vega, Hitra, Senja eller Lofoten? Under oppholdet er det alltid vertskap tilgjengelig for tips og råd.

Det finnes også til enhver tid destinasjoner med spesialrabatter, alt etter sesong og årstider. Hos Din Tur vil du finne et tilbud enten du vil ta med familien på norgesferie, eller reinspikka fisketur med fiskekompiser.

Hvordan fungerer det?

Bestill på www.dintur.no , skriv inn koden for medlemsrabatt - NJFF2020-2021, og medlemsnummeret ditt i kommentarfeltet. Du kan også bestille via e-post eller telefon.

Din Tur: Telefon: (+47) 74 07 30 00, E-post: office@dintur.no

Powered by Labrador CMS