50 år med leirduer

Jan Arve Brovold (76) holder fremdeles koken på Temmen skytebane.
Jan Arve Brovold (76) holder fremdeles koken på Temmen skytebane.

– Jeg husker godt jeg var på befaring med grunneieren i 1967. Han sa vi kunne legge banen akkurat hvor vi ville på eiendommen hans.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Jan Arve Brovold står ettertenksomt på jegertrapbanen til Stange JFF og myser mot kveldssola. Her har han vært aktiv i drøyt 50 år. Tidligere skjøt de på en bane som het Knuken, der kastemaskinen var gravd ned i et hull i bakken og den løpende hjorten gikk på pedalkraft.

Det var en fordel å skyte litt seint på kvelden, for da var han som syklet litt slappere i beina, smiler Jan. Men Stange JFF hadde behov for egen skytebane, og de fikk til en avtale med en grunneier på Temmen i Stange, hvor banen ligger i dag.

Som ildsjel i foreningen ble Jan Arve formann i leirduegruppa allerede i 1977, et verv han bekledde inntil for få siden. Skyttermiljøet på Temmen har vært svært aktivt og har fostret en rekke toppskyttere. Foreningen sør for Hamar var i en årrekke en av landets beste leirdueklubber, med leirduer i lufta hver tirsdag og torsdag i sommerhalvåret siden banen ble anlagt. etablert. De ivrigste startet sesongen allerede i februar.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.