Annonse

Test av Garmin Fênix 5 GPS smartklokke

Test av Garmin Fênix 5 GPS multisportklokke
Disse tre ingrediensene har vist seg å fungere sømløst og helt uten rusk i maskineriet. Legg den håndholdte enheten i sekken, her er det klokka som gjelder.

Genial Garmin

Det er sjelden jeg kommer over produkter eller produktløsninger som gir meg en aha-opplevelse når det kommer til nytteverdi. Garmin har klart det med sin Garmin Fênix 5 GPS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Det har de gjort ved å lage en interaksjon mellom klokkemodellene Garmin fênix 3, fênix 5, fênix 5X og GPS-hundesporingsenhet Alpha 50 og Alpha 100.

En stor gladmelding fra Garmin under testens gang, er at også modellen Astro 320 nå har fått denne muligheten. Du må da installerer siste programvareoppdatering. For eiere av Astro 320, er det mange penger spart.

Løsningen er like enkel som den er genial. Klokkemodellen har en egen jaktfunksjon som med et knappetrykk automatisk kobler klokken mot den håndholdte GPS mottakeren. Vipps, så har du peiling og distanse til jaktkameraten til enhver tid. Klokka sier behørig ifra med vibrasjon og lyd når hunden tar stand.

Du får også kontinuerlig visning av retning, bevegelsessymbol og distanse til hunden. Den håndholdte GPSen kan du egentlig bare legge i sekken.

Etter høstens testing kan jeg si at klokka har gitt meg korrekt peiling og ledet meg til flere titalls stander. Dette fungerer like godt i tett skog som på fjellet.

Garmin har kommet opp med en snedig løsning på den distraksjonen det er å dra fram GPS-enheten for å sjekke hundens posisjon. Spesielt nyttig er klokka når du beveger deg mot hunden i stand.

Det blir mer ro over det hele, og du står ikke i fare for å glo ned i GPSen når en tiur plutselig kommer seilende. Her er jeg klok av skade, for å si det sånn.

Med et kjapt blikk på klokka vet du hvor du skal og hva du skal gjøre de neste minuttene. Følg pila til nye eventyr. Skitt jakt!

Vi har prøvd to klokker samtidig mot samme GPS-enhet. Klokkene har vært mer enn hundre meter fra hverandre. Klokka som var lengst unna hadde like god og stabil visning som den nærmest GPS-enheten. Hunden kan altså følges av flere personer samtidig.

Det er også verdt å merke seg at batterikapasiteten på fênix-modellene er helt suveren. En fulladet klokke varer i flere uker (i bruk oppleves batterikapasiteten faktisk bedre enn oppgitt i produktbeskrivelsen).

Test: Garmin Instinct 2 Solar

Garmin leverer her mer enn bestått. Nedenfor har vi ikke oppgitt pris på fênix 3, da denne modellen ikke lenger står i sortimentet til Garmin Norge. Den er imidlertid tilgjengelig for salg i butikker og på nett, og kommer prismessig noe bedre ut enn de nyeste modellene.

Garmin Fênix 5 GPS smartklokke

Multisportklokke spekket med innebygde aktivitetsprofiler, treningsprofiler, GPS, kart, barometertrykk, kompass og mye mer.

I tillegg har den mange widgets, deriblant en integrert sporingsfunksjon for bruk sammen med Garmins hundepeilere.

Batteritid: på opptil ca. to uker i smartklokkemodus, og opptil 50 timer i spesialmodus.

Vekt: 85 g med silikonrem.

Vanntetthet: 10 Atm.

Skjermstørrelse; 30,5mm fargeskjerm.

Minne: 64 MB.

Pris: kr 6399,- (fênix 5) og kr 7999,- (fênix 5X)

Leverandør: Garmin Nordic Norway AS, tlf. 69 23 36 30, www.garmin.no

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS